web analytics

Hema | Ik zou Maxima verleiden met een HEMA-worst

9182_hema

”Maxima? Hoe ik die zou verleiden? Met een HEMA-worst natuurlijk. Die zijn ontzettend lekker, heel Hollands en van vlees. Maxima komt uit Argentinië een land waar vlees belangrijk is.” Zegt Joep Onderlinden na afloop van de premiere van Hema de musical tegen PuurTheater.

Joep Onderlinden speelt een dubbelrol in HEMA de musical. Hij speelt de rol van Wim-Lex en die van Van Seumeren. Wim-Lex gaat trouwen met Max (Maaike Martens) (en Van Seumeren is tot over zijn oren verliefd op de Spaanse stagiaire. De Spaanse stagiaire is Max, die wil ontdekken wie de Nederlander is en waar kan dat dan beter dan bij de Hema. Joep speelt beide rollen met overtuiging. Zijn Wim-Lex is wat dun, om echt op de kroonprins te lijken. Zijn personage Van Seumeren werkt op de zenuwen en dat is precies wat filiaalmanagers als Van Seumeren doen.
Maaike zet een geweldige Max neer. Ze beheerst de Tango, heeft de gehele voorstelling een Spaans accent en heeft de traan goed neergezet.
Anne-Mieke Ruyten, die Anja speelt, stijgt met kop en schouders boven de andere castleden uit. Ze heeft de juiste timing en acteert goed. Daarnaast lijkt ze op een echte HEMA-medewerker. Overigen rollen zijn o.a. weggelegd voor Sytske van der Ster ( Nancy) en Wimie Wilhelm (Tilly). Zij zijn oma en kleindochter, kleindochter wil helemaal niet graag aan het werk, wordt verliefd op haar homovriend en is heel ongelukkig. Tilly die met pensioen moet wil dat helemaal niet en komt trouw elke dag naar haar werk.

Het decor is een heuse HEMA winkel in Amsterdam. Je ziet kleding, wekkers, de foto- en klantenservice zoals je gewend bent in de HEMA. Als je naar buiten kijkt zie je een reisbureau en parfumwinkel. Je hebt echt het gevoel aanwezig te zijn in het warenhuis. Zo nu en dan wijken we even af naar het huis van Max en Wim-Lex en de bank van Anja. Dit gaat eenvoudig door alleen die delen die dan belangrijk zijn te belichten.

De nummers zijn veelal geschreven op overbekende musicalhits als bijvoorbeeld ”Maria” uit West Side Story, maar ook op hits als die van Blof. Vocaal schieten de acteurs nogaleens tekort. Ze halen veel noten niet of zingen buiten de lijntjes. Zonde, het is een musical en daarbij verwacht je toch zeker zuivere zangprestaties, zeker in een tijd van crisis waardoor veel gerenommeerde acteurs en actrices thuis zitten.

De voorstelling wordt een musical genoemd, toch doet het meer denken aan een klucht. Veel flauwe humor, dubbele grapjes en insinueringen. Er wordt veel tegen het publiek gesproken, echte HEMA-medewerkers spelen een rolletje in de voorstelling en Jip & Janneke kwamen langs en genoten tussen het publiek van de voorstelling.

HEMA de musical is oer-hollands met een dansende tompouce en rookworst, kneuterigheid en meer. Als je van flauwe humor houdt, graag naar een klucht gaat en zang niet heel belangrijk vindt dan heb je gegarandeerd een leuke avond bij HEMA-de musical.

De voorstelling is afgelopen en er is even tijd om met de acteurs te spreken, Sytske van der Ster, die Nancy speelt heeft het ontzettend naar haar zin bij deze voorstelling. De cast is een hechte groep leuke mensen en ze komt trouw bij de HEMA. Haar gordijnen komen er vandaan, ze vindt de champagne van Jip en Janneke erg lekker en de pads om nagellak te verwijderen zijn een uitkomst.
Maaike Martens die de rol van o.a. Max speelt vragen we welk product zij van de Hema aan Maxima zou aanraden, zij heeft zich zo in Maxima mogen verdiepen, dat moet ze wel weten. De wijn, een pen maar vooral de handdoeken. Bijna iedere Nederlander gebruikt die, zo weet ze toch een beetje wie ”De Nederlander” is.

Waarom je HEMA de musical moet gaan zien, volgens Sytske en Maaike is duidelijk. Het is lekker Hollands, anders dan andere voorstellingen en in tijden van crisis is niets zo fijn als Hollandse kneuterigheid.

Ben je benieuwd naar de voorstelling of wil je meer informatie? Klik dan hier

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>