web analytics

Hoe zeven dansers en een lichtontwerp een prachtige ‘puzzle’ vormen

Katakló Puzzle

 

 

‘Goh’ ‘wauw’ ‘aaahh’. Kreten die gedurende de voorstelling door de zaal te horen waren van het publiek dat onder de indruk was van de voorstelling van Kataklò.
Puzzle is een voorstelling die is ontstaan vanuit memorabele en herkenbare kataklò-choreografieën, ze zijn gecombineerd met nieuwe choreografieën die ontwikkeld zijn door de dansers zelf. Dit zorgt voor een wervelende show, bestaande uit verschillende stukjes puzzel. De puzzelstukjes bestaan uit verhalende dansen tot hele abstracte dansen, dit zorgt voor afwisseling. Het gezelschap bestaat uit zeven Italiaanse dansers die op het podium één geheel vormen. De dansers vormen de puzzelstukjes van de gelegde puzzel, samen zorgt ndit voor een fantastische voorstelling!

De voorstelling begint met alle zeven dansers die als het waren in een grote trappelzak zitten. Na een tijdje komen de hoofden tevoorschijn. De kleine bewegingen van hun hoofden zorgen voor een groots effect. Hiermee zijn de eerste puzzelstukjes gelegd. Op de momenten waarop de dansers met zijn alle springen of gewoon lopen, op precies dezelfde timing, zorgt dat voor de mooiste momenten ondanks er in de show geweldige acrobatische kunsten worden uitgehaald. De spelers hebben heel veel kracht en lichaamsbeheersing, zo veel dat het lijkt alsof het allemaal gemakkelijk is. De muziek is zorgvuldig uitgekozen en de dans op het nummer van ACDC vormde een absoluut hoogtepunt. De puzzelstukjes passen perfect in de vorige waarmee de puzzel al vorm begint te krijgen.

De voorstelling kent geen decor maar wordt ook totaal niet gemist. Er zijn wel enkele attributen die gebruikt worden waaronder ski’s en een fiets. Samen met het lichtplan zorgt het voor een geheel in de ruimte. Het lichtplan is overigens een legpuzzel apart. Wat zag dat er goed uit en het zorgde voor een fantastisch effect. De lichtstanden waren perfect samengesteld met de dans. Wanneer de dansers naar voren lopen staat er een tegenlicht en wanneer de spelers terug naar achter lopen is er een schaduw te zien op de achter wand. Dit zorgt voor een prachtig effect! Het licht ontwerp zorgt ervoor dat de puzzel af is, hij is helemaal gelegd en het resultaat mag er wezen.

Een fantastische voorstelling die bijna met het woord perfectie te omschrijven is. Het is één geheel, er staan geen zeven dansers op het podium maar één groep. De voorstelling is gewoon helemaal compleet.
Het volgende promo filmpje van puzzle vertelt u wat eigenlijk niet met woorden te omschrijven is.
http://www.youtube.com/watch?v=pjDgMriR8gI
Interesse? Kijk op http://webshop.seetickets.nl/Shows/Show.aspx?sh=KATAKLO voor kaarten.

FOTO: Bert van Berkum

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>