web analytics

Hoi, ik ben Hein Gerrits, ik ben 32 jaar en ik speel zandkabouter.

Hein

Hein Gerrits als zandkabouter Korrel

Hoi, ik ben Hein Gerrits, ik ben 32 jaar en ik speel zandkabouter Korrel in de sprookjesmusical Klaas Vaak. Zo stonden Karel Simons (speelt zandkabouter en kat.) en ik tien minuten voor aanvang van de première voor de spiegel van onze kleedkamer. Nooit gedacht dat ik dat nog eens zou kunnen zeggen. En ook nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden.

Als jochie van een jaar of tien kreeg ik van mijn ouders een Efteling abonnement. We gingen een keer of acht per jaar met mijn beste vriendje naar de Efteling, om vervolgens thuis met zijn tweeën de attractie Droomvlucht na te bouwen (inclusief bewegende elfjes van klei, gekleurde lampen en geureffecten in de vorm van een Brise wc-spray). Ik vond de magie van de Efteling zo fantastisch! Even weg uit de realiteit, en helemaal opgaan in je eigen fantasiewereldje.

Nu, zo’n 22 jaar later sta ik dan daadwerkelijk in het Efteling Theater op het toneel, en zie die magie terug in de ogen van alle kinderen die in de zaal zitten. Even een uurtje helemaal opgaan hun eigen fantasiewereldje, vol overgave. Op zo’n moment ben ik blij en trots dat ik kan zeggen: Hoi, ik ben Hein Gerrits, ik ben 32 jaar en ik speel zandkabouter.

 

Hein is nog tot en met 9 maart te zien in het Efteling Theater als zandkabouter Korrel.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>