web analytics

Lisa Berendse | In gesprek met Lisa Berendse, Ilse in Spring Awakening

Lisa Berendse speelt Ilse in Spring Awakening. Lisa zit in het vierde jaar van de Frank Sanders Akademie. Spring Awakening is haar eerste professionele musical. Lisa komt uit Purmerend waar ze bij het NKT heeft gespeeld. Een theaterschool voor kinderen.

Je speelt Ilse in Spring Awakening, kan je daar iets over vertellen?
Ilse is een meisje dat iets meer buiten de groep staat. Ze is misbruikt en daarom weggelopen. Nu zit ze bij de kunstgroep en probeert terug te komen in de vriendengroep van vroeger. Ilse is ook een meisje dat altijd heel erg hoopvol blijft.

Hoe is het om met 2 ervaren acteurs te mogen spelen?
Dat is echt superfijn. Je leert echt ontzettend veel van hun. Hun startpunt ligt veel hoger, ze zijn gewend aan repeteren, iets eigen maken, zij geven veel aanwijzingen en tips. Het is niet zo dat zij apart staan van de groep, we zijn één groep samen en leren allemaal van elkaar.

Heb je de voorstelling zelf al gezien en wat dacht je toen?
Ik heb stukjes op Youtube gezien. Onze versie is totaal niet te vergelijken met de versie die je op Youtube ziet. Wij hebben een hele andere insteek, maken geen kopie, dat is fijn!

Welk stuk in de voorstelling raakt jou het meest?
Er zijn twee stukken in de voorstelling die ik heel erg mooi vindt. De scene

no images were found

dat Ilse en Moritz elkaar na lange tijd weer tegen komen en dan het nummer ‘’ lente, zomer’’ zingen. Het is een mooie tekst en melodie en daarnaast de climax van mijn personage.
Ook vind ik het groepsnummer heel erg mooi, dat geeft zoveel energie en is zo fijn om te doen.

Je speelt nu in je ‘’droom’’ voorstelling, wat wil je hierna nog doen?
Dit genre wil ik het liefst blijven doen, off Broadway producties. Dingen met moderne muziek, zoals Spring Awakening. Dat heeft bij mij echt de voorkeur.

Tenslotte, waarom moet men deze voorstelling gaan zien?
Er zijn een heleboel redenen waarom je dit moet gaan zien. Om de muziek, het verhaal dat zo tijdloos is, waarin voor iedereen iets zit. Het stuk kan ook veel met je doen als je ernaar kijkt. Het is gewoon echt de moeite waard.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>