web analytics

Isabelle Beernaert wint opnieuw Dans Publieksprijs

Isabelle Beernaert

Het publiek spreekt: modern choreografe Isabelle Beernaert wint opnieuw de Dans Publieksprijs in de categorie ‘producties’ met Red, Yellow & Blue. Ze laat daarmee o.a. Danstheater Aya, Dansmakers Amsterdam en het Internationaal Danstheater achter zich. Met het winnen van de prijs worden de lovende kritieken van pers en publiek bevestigd.

De Dans Publieksprijs is een initiatief van danspubliek.nl in samenwerking met Het Cultureel Persbureau en bedoelt om danspubliek een stem te geven. Vijfentwintighonderd dansliefhebbers maakten in januari 2014 hun favoriete danser of voorstelling bekend, waaruit een shortlist met genomineerden is samengesteld. In een vervolgronde werd gestemd voor de uiteindelijke winnaars. Vrijdag 14 februari worden de prijzen, verdeeld over 7 categorieën, uitgereikt in het Haagse Theater aan het Spui.

Isabelle Beernaert, onder andere bekend van So You Think You Can Dance, blijft populair bij het publiek. Vorig jaar won zij de prijs voor haar voorstelling Et Après, dit jaar sleept ze de prijs binnen voor de voorstelling Red, Yellow & Blue. Red, Yellow & Blue is de vierde avondvullende voorstelling van Isabelle Beernaert.

De pers over Red, Yellow & Blue:
“een fantastische voorstelling. (…) je komt ogen en oren te kort. Toch zijn het uiteindelijk de uitgebeelde emoties die het zo meeslepend maken.” (Cultuurbewust)
“kleuren krijgen vleugels door een schitterende dramatiek, expressiviteit, techniek en timing, gepresenteerd door een uitstekend ensemble. Pure schoonheid en voelbare kwetsbaarheid smeden een band tussen kijker en danser.” (Theaterparadijs)

 

Producent : Dancers on Stage

Tourneeplanning : Senf Theaterpartners i.s.m. Next Theater

Publiciteit : Henriette van Eckeveld (henriette@senf.nl)

Website : www.isabellebeernaert.be

(wijzigingen voorbehouden)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>