web analytics

Joanne Teleford

joanne

Achtergrond
Telesford kreeg acteerlessen van Mara Otten. Ze volgde acteerworkshops bij VandenEnde/Gosschalk en nam deel aan workshops Presenteren bij Jaco Kirchjunger van Presenterenleren en bij Marca van den Broek van AngelCoaching. Zij kreeg zanglessen van Rob Stallinga, Jimmy Hudchinson, Margo Giselle en Setske Mostaert.

Theater
Telesford speelde de hoofdrol van Miss Sherman in Fame – The musical. Ze was Bluette in The Official Tribute to the Blues Brothers en speelde Sarabi en onderstudie Shenzi in The Lion King.

Telesford had een hoofdrol in de theatershow The Soul of Motown en speelde Kala in de musical Tarzan.

Telesford is vanaf 18 september 2009 te zien als Motormouth Maybelle in Hairspray (musical)

Vanaf 17 Juni speelt ze de rol van Sylvia in Love me Tender nadat de originele vertolkster Erica Yong een blessure op liep. Op maandag liep Erica de blessure op en op donderdag was Joanne klaar om de rol over te nemen.

Televisie
Vervulde diverse gastrollen in Goede Tijden Slechte Tijden, Onderweg naar Morgen en Het Huis Anubis. Ze had ook een stemrol in Total Drama Island. Ze was te zien in verschillende televisiecommercials waaronder Calgon, Postbus 51 en De Meisjes van Verkade. Was te zien in Vrouw Zijn (EO) en Koffietijd. Zij was in het eerste half jaar 2009 te zien in een spotje van Frisia Financieringen.

Muziek
Telesford dirigeerde verschillende gospelkoren in Amsterdam en Rotterdam en verleende haar medewerking aan benefietconcerten van KWF-kankerbestrijding en War Child. Trad op met The Supremes, Three Degrees en Jocelyn Brown.

Presenteren
Ze presenteerde het concert van Young Gifted and Black in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze was tevens de presentatrice op het Gospelfestival 2008 in de Heineken Music Hall

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>