web analytics

Josephine B de musicalrevue | Na Parijs ligt nu heel Antwerpen aan haar voeten

Josephine B.

Josephine B de musicalrevue vertelt het verhaal van Josephine Baker. Het verhaal achter haar persoonlijke leven. Hoe zij naar Parijs kwam en daar succes verwierf. Dat ze droomde van Broadway, maar het succes dat zij kende in Parijs was ver te zoeken in Amerika. Daar was zij als zwarte vrouw niet welkom in hotels en restaurants en ze besefte datParijs echt haar thuis was. Ook haar huwelijken, mislukte zwangerschappen, strijd tegen rassendiscriminatie en haar buitensporigheden komen aan het licht in deze voorstelling.

Josephine B de musicalrevue speelt zich voornamelijk af in Parijs, in de tijd dat de revue net ontstaan was. Die revue zie je terug in deze musical. Josephine in prachtige jurken, mannen in rokkostuum en veel dans. Josephine verwierf bekendheid met haar bananenrokjes act. Deze ontbreekt dan ook niet in de voorstelling. Dankzij de Vlaamse preutserigheid is dit een integere scene die tot de verbeelding spreekt. De dans in deze voorstelling is ontworpen door Martin Michel. Als altijd weet hij er voor te zorgen dat deze uitstekend in het geheel past. De scènes lopen vloeiend in elkaar over. De teksten, die geschreven zijn door Allard Blom en Frank van Laecke, in combinatie met de muziek van Sam Verhoeven maken de voorstelling tot een succes. De acteurs staan voor een open doel en hoeven de bal alleen nog maar in te koppen.

Karoline Kamosi, beter bekend als Leki neemt de rol van Josephine op zich. Ze heeft een prettige stem om naar te luisteren en een open gezicht. Ze kan dansen en is als Josephine kwa uiterlijk goed gecast. Hier en daar mag haar acteerwerk nog wat bijgeschaafd worden, soms lijkt het namelijk alsof ze niet helemaal weet wat zij moet met haar lichaam.

Aan Hein Gerrits de taak om de Hollandse eer hoog te houden. Dit doet hij. Hij is een uitstekend danser met een zeer fijne zangstem. Een combinatie die je niet veel aantreft. Dat hij ook kan acteren maakt het helemaal speciaal. Als hopeloos verliefde Pepito de Abatino is hij geloofwaardig. Hij aanbidt zijn vrouw ondanks al haar tekortkomingen. Ook voor Jan Schepens is er een vrij grote rol weggelegd. Hij speelt, net als Hein Gerrits, een echtgenoot van Josephine en zijn spel is treffend. Met zijn gezicht zegt hij meer dan 1000 woorden, hiermee weet hij een heel verhaal te vertellen. Zijn frustraties zijn fantastisch geacteerd, daarnaast zie je dat hij een harde werker is. Van origine is hij geen danser, maar hij weet zich wel staande te houden in het geweld van de vier dansers.

Naast Hein Gerrits en Jan Schepens zijn ook Alexander Metselaar, Laurenz Hoorelbeke, Dieter Spileers en Guy van Damme te zien in de nu al succesvolle productie van JudasTheaterproducties. Josephine B de musicalrevue is een waardig opvolger van Lelies. Een voorstelling die je moet gaan zien, zeker als je van revue en dans houdt. Een voorstelling die eigenlijk (helaas) nog altijd actueel is. Zwarten mensen zijn inmiddels welkom in restaurants, theaters en hotels, maar er zijn nog altijd mensen die geweigerd worden, omdat ze net iets anders zijn of denken.

Voor meer informatie en tickets www.fakkeltheater.nl
De voorstelling duurt inclusief pauze ongeveer 2,5 uur.

 

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>