web analytics

The Little Mermaid | ‘Keet’ duikt ook diep de zee in!

Keet

Het leven van Yvonne Coldeweijer, ook wel bekend als Keet! is al bijna een sprookje. Nu mag ze ook in een echt sprookje spelen op het podium in “The Little Mermaid”

The little mermaid gaat over Ariël, een zeemeermin die eigenlijk liever bij de mensen wil zijn. Als ze de kans krijgt om haar stem in te ruilen voor benen, doet ze dit meteen, in de hoop dat de prins verliefd op haar gaat worden. Maar hoe vertel je een prins dat je van hem houdt, als je geen stem hebt?

Op 16 juni 2012 ging deze Disneymusical al in première in Rotterdam met Tessa Sunniva in de rol van Ariël. Nu de musical weer verlengd is was er een alternate nodig. De keuze is gevallen op Yvonne Coldeweijer die een aantal maanden geleden nog de rol van Glinda speelde in Wicked!

Yvonne speelt Ariël wat jeugdiger dan Tessa, maar doet dit zeker niet ongeloofwaardig. Haar spel vanaf het moment dat haar stem weg is, is erg mooi en overtuigend. Haar zang is af en toe wat rommelig en niet altijd even zuiver, al zingt ze dan opeens een eindnoot prachtig! Het leek er wel op dat ze door de Première stress haar zangtechnieken vergat. Haar samenspel met haar tegenspelers is echter wel erg goed.

Tommie Christiaan speelt de rol van Erik al een tijd en het is leuk om te zien dat hij toch elke keer blijft groeien in zijn rol. Een volgende hoofdrol zal er voor hem zeker weer inzitten!

‘The Little mermaid’ is tot de zomer van 2013 te zien in het Beatrixtheater in Utrecht

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>