web analytics

Lelies

Tijdelijk Logo

In 1952, speelt een groep gevangen, onder leiding van de oude Simon Doucet, een toneelstuk voor bisschop Jean Bilodeau. Voor Simon is dit zelf geïmproviseerd theater een finale biecht.

Het toneelstuk is gebaseerd op de gebeurtenissen die zich veertig jaar hebben afgespeeld in het plaatsje Roberval, waar Simon Doucet en Jean Bilodeau samen studeerden aan het Sint Sebastiaan College. Simon is verliefd op de jonge graaf Vallier de Tilly, een geruïneerde Franse aristocraat die samen met zijn moeder verbannen werd naar Roberval.

Het toneelstuk van de gevangenen vertelt het verhaal van de relatie tussen Vallier en Simon. Een relatie die ontdekt wordt, mede door toedoen van de jaloerse Bilodeau. Maar naarmate het toneelstuk vordert wordt duidelijk wat de ware toedracht is. Simon bewijst dat hij reeds veertig jaar onterecht gevangen wordt gehouden en dat niet hij, maar Bilodeau verantwoordelijk is voor de gewelddadige dood van Vallier.

Judas TheaterProducties zorgt met “Lelies” voor een wereldpremière. “Lelies” is gebaseerd op het Canadese toneelstuk “Les Feluettes”, van auteur Michel Marc Bouchard, maar auteur Allard Blom, componist Sam Verhoeven en regisseur Martin Michel bewerkten dit succesvolle stuk tot een musical.

Een verhaal dat de controverse niet schuwt en u zeker niet onberoerd zal laten…

Voor de speellijst en kaartverkoop klik hier

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>