web analytics

LULverhalen | Van besneden Nibbit tot een dwarslaesie

lulverhalen

Je woont in Goeree Overflakkee, één keer durf je wat te zeggen en meteen ben je je een terug kerende factor in een theatershow. Het gebeurde Mariska tijdens de première van LULverhalen. Ze was de assistent van zowel Hans Kazan als Ali B, Marc de Hond lachte met haar en Howard Komproe, hij was degene die met haar de discussie aanging over schoolzwemmen…

Howard Komproe is iedere voorstelling van De LULverhalen aanwezig in het theater, de andere mannen met hun LULverhaal wisselen. Het concept is eenvoudig. Iedere man vertelt een LULverhaal van ongeveer een half uurtje. Zo vertelde Howard over het single vaderschap, Marc de Hond over zijn dwarsleasie en wat daarbij komt kijken, Hans Kazan over zijn mislukte theater in Spanje en Ali B die lulde maar een eind weg.

Als je denkt dat je stil kunt zitten bij de LULverhalen dan heb je het mis. Je lacht je een breuk,ligt soms helemaal plat en net als je denkt dat je even rustig kan zitten komt er een intelligentie testje van Hans Kazan of wil Ali B weten of je ouders nog bij elkaar zijn(ga dan maar staan, of toch zitten) Als Marc de Hond vertelt besef je ineens dat het niet alleen maar onzin is. LULverhalen kunnen ook heel serieus zijn en je zelfs ontroeren.

Marc de Hond zit pas sinds 10 jaar in een rolstoel. Hij vertelde hoe zijn leven veranderde, hoe hard hij gewerkt heeft om weer te kunnen lopen (helaas) en hoe zijn vriendin er voor hem was. Maar ook over zijn ‘’nieuwe’’ seksleven, het zijn immers LULverhalen en iedereen wil toch weten hoe hij dat nu doet. Vol humor vertelt hij. Marc de Hond stak met kop en schouders boven de andere heren uit. Hij was grappig, had zich voorbereid maar ‘’dreunde’’ geen verhaaltje op. Maakte gebruik van zijn boek ‘’Kracht’’ en iemand uit het publiek, waardoor hij in moest gaan op reacties. Hij deed dit geweldig.

Vincent Bylo was een extra gast van de avond, omdat het première avond was. Zijn handicap, blind zijn, was vanavond een voordeel. Niemand kan lezen en de zaal in kijken tegelijkertijd, hij wel. Met zijn vingers ging hij over het brailleschrift om zo zijn verhaal te kunnen doen. Geen saai verhaal, maar sterke oneliners als: ”blind kunnen richten” en ”blind de g-spot van een vrouw kunnen vinden” zorgden voor heel wat gelach in de zaal.

Hans Kazan maakte gebruik van Mariska en kwam na zijn LULverhaal over zijn verlies in Spanje met een goocheltruc. Mariska was hierbij zijn assistent en mocht haar naam op een briefje van 10 euro schrijven. Dit briefje verdween en pas later werd deze terug gevonden in een walnoot. Iedere keer dat Hans iets aan Mariska vroeg, werd er vanuit de coulisse antwoord gegeven. Hierdoor werd ook deze scene nog grappig.

Ali B mocht de avond afsluiten, dit deed hij op bijzondere wijze. Heel de avond had hij in de zaal gezeten en op zijn telefoon aantekeningen gemaakt van wat de anderen vertelden. Met deze aantekeningen ging hij aan de slag. Hij liet Mariska weer op het podium komen en liet haar kiezen uit de aantekeningen. Zo kwam Howards Hex (Howards ex) weer aan bod, Marokkanen die onder de douche staan met een onderbroek aan en hoe zijn kinderen niet langer ‘’Pappa Pappa’’ roepen maar ‘’Ali B’’.

De LULverhalen is een fantastische avond uit, voor mannen én vrouwen! De ene na de andere grap volgt en het aller-leukste van dit concept? Er doen wel 80 mannen aan mee, je kunt dus bijna iedere voorstelling gaan, zonder hetzelfde te zien en te horen.

De LULverhalen zijn nog tot en met 28 juini in het hele land te zien. Voor meer informatie en of tickets kijk hier. Wil je weten wie er welke avond optreden? Houd dan op Twitter @deLULverhalen in de gaten, hier lees je welke mannen er optreden.

vier sterren

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>