web analytics

Mariska ooit misschien een ruwe diamant, nu a diamond forever!

Mariska van kolck logo

Maandagavond 4 oktober ging in theater De Flint in Amersfoort de solotour ‘’Moviestars’’ van Mariska van Kolck in première. Moviestars is haar tweede solotour, eerder stond zij al met ‘’ Top of the world’’, een ode aan The Carpenters, in de Nederlandse theaters.
Het decor van Moviestars is eenvoudig gehouden. Vijf orkestleden die zo zijn opgesteld dat ze voor iedereen in de zaal zichtbaar zijn, een stoel voor Mariska, met haar naam erop! En een achtergrond die afhankelijk van de sfeer, blauw, paars, rood of oranje kleurt. Een setting die ideaal is voor Mariska, haar stralende persoonlijkheid komt zo nog beter tot uiting.

Mariska vertelt tijdens de show waarom ze met Moviestars de theaters in wilde. De nummers die ze zingt zijn nummers van actrices die zij bewondert, haar idolen dus. Actrices die vaak zijn onderschat of enkel werden beoordeeld op hun uiterlijk. Niemand hield rekening met de schijn die ze op moesten houden omdat de pers hun altijd op de hielen zat. Actrices die ook zomaar van het ene op het andere moment in het niets zijn verdwenen.
Mariska vertelt ook dat ze al vele rollen heeft mogen spelen, een dame van lichte zeden, een lieve moeder, een moordenares, maar nog nooit een onschuldig buurmeisje. Pardoes verschijnt er een onschuldig buurmeisje ten tonele.

Mariska is veelzijdig, een geweldige actrice die alles kan spelen wat ze wilt. Nog steeds onvoorstelbaar goed kan dansen ( zeker voor iemand van bijna 47!) en wat een benen! Mariska bruist ook nog van de energie en bezit daarnaast ook nog eens over een geheel eigen stemgeluid. Alles wat ze zingt, zowel in het Duits als in het Engels is perfect verstaanbaar en op het moment dat je tijdens de show denkt te gaan indutten weet zij met ‘’ Strong Enough’’ van Cher een feestje te bouwen.

De show zit vol ontroerende momenten, ‘’ The look of love’’ weet zij bijvoorbeeld heel integer te brengen, in de zaal is het zo stil dat je een speld kan horen vallen. Tijdens ‘’Que Sera, Sera’’ daarentegen lukt het haar de hele zaal zachtjes mee te laten zingen. ‘’9 to 5’’ is werkelijk waar een feestje en tijdens enkele nummers van Marilyn Monroe probeert ze haar eigen echtgenoot te verleiden wat leidt tot hillarische momenten. ‘’ Papa can you hear me’’ uit de musical Yentill is de tranentrekker van de avond. Niet alleen het publiek pinkt her en der en der een traantje weg, ook Mariska zelf houdt het niet helemaal droog.

De kleding is goed uitgezocht en past goed bij de show. Mariska verkleedt zich tijdens de show een paar keer razendsnel. Aan het begin heeft ze een broekpak aan met een split van heb ik jou daar waarin haar sexy benen extra worden benadrukt. Draagt ze, hoe kan het ook anders, tijdens de nummers van Marilyn Monroe een Marilyn Monroe achtig jurkje en kiest ze tijdens de door haar persoonlijk verkozen nummers een elegante avondjurk.

Ook het orkest, bestaande uit: ‘’ Ed Boekee, Bart van Hoof, Jeroen Molenaar, Lené te Voortwis en Leon Mennen, mag er wezen. Ze spelen goed, maar weten dat het vanavond om Mariska draait. Misschien is dat wel wat hen zo goed maakt. Tevens mogen zij ook fungeren als backing vocals wat ze niet geheel onverdienstelijk doen.

Moviestars is een gezellige avond uit, die je mee terug neemt naar de tijd van toen.
Wil jij deze show ook zien? Dat kan! Vertel ons wie jouw favoriete actrice is en waarom. Stuur je antwoord voor maandag 18 oktober 12 uur naar prijsvraag@puurtheater.nl onder vermelding van je naam, adres en 3 voorkeursdata waarop jij de show wilt gaan zien. Zorg er tevens voor dat je puurtheater volgt op Twitter. www.twitter.com/puurtheaterZelf kaarten kopen kan natuurlijk ook. Surf daarvoor naar www.mariskavankolck.nl tevens tref je daar ook de speellijst aan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>