web analytics

MARISKA VAN KOLCK| “Ik doe alleen nog dingen die ik bijzonder vind”

Mariska van kolck logo

Vanaf oktober is Mariska van Kolck te zien in Sonneveld de Musical. In deze musical over het leven van Wim Sonneveld gaat zij de rol van Conny Stuart spelen, een Nederlandse actrice, zangeres, cabaretière en musicalster. Zo veelzijdig als Conny Stuart was, is Mariska van Kolck ook. “Ik ga me in een heel ander vak begeven en dat zorgt voor spanning en opwinding.”

Mariska vindt het fantastisch om de rol van Conny Stuart te mogen spelen. “Naarmate ik langer in het vak zit, vind ik het steeds leuker om mooie iconen, bijzondere namen en bijzondere rollen te spelen. Ik neem niet zomaar meer iets aan omdat ik dan werk heb. Op een gegeven moment wordt het belangrijk om te zeggen; ik doe alleen nog maar dingen die ik bijzonder vind. En ik vind Conny Stuart en sowieso Wim Sonneveld heel erg bijzonder.” Door haar ouders is Mariska bekend met het repertoire van Sonneveld. “Mijn ouders zijn opgegroeid met Wim Sonneveld. Omdat zij heel erg van Sonneveld, Conny Stuart en Wim Kan hielden, heb ik dat dus ook meegekregen. Het is me met de paplepel ingegoten. Ik verheug me er dus ook heel erg op om deze rol te spelen.

“Mariska kijkt niet alleen uit naar het spelen, maar ook naar het zingen in deze productie. “Ik heb de biografie van Conny Stuart gelezen. Ik heb dus heel veel gelezen over wie zij was en over haar relatie met Wim Sonneveld. De relatie tussen die twee is heel erg leuk. Erg uitdagend, heel grappig en ook confronterend. Ik verheug me heel erg op het toneelstuk en het spelen met Tony Neef. Qua zang is Conny Stuart echt een cabaretvrouw. Cabaret is nieuw voor mij. Ik vind het een hele mooie, spannende opdracht. Zij is echt kleinkunst en ik ben meer van klassiek en musical. Ik ga me in een heel ander vak begeven en dat zorgt voor spanning en opwinding.”

Sonneveld de Musical is bij voorbaat al een mooi stuk volgens van Kolck. “Het zijn pareltjes alleen al aan muziek. Het ene liedje is nog mooier dan het andere. Het zijn echt ‘gouwe ouwe’ pur sang. Het is echt ongelooflijk mooi repertoire. Om te zingen, maar ook om te luisteren. Het is heel mooi zacht. De echte oude vroegere cabaretvoorstellingen worden teruggebracht in dit stuk. Dat maakt het bijzonder.”

Mariska van Kolck zal van oktober 2013 tot maart 2014 te zien zijn in Sonneveld de Musical. Kaarten bestel je via www.sonnevelddemusical.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>