web analytics

Mariska van Kolck

Mariska van kolck logo

Opleiding
Mariska van Kolck heeft een 10-jarige opleiding der Hoge Kunsten gevolgd aan de Nel Roos Academie.

Theater
Ze speelde o.a. in Musicals In Concert 2, De Jantjes, Oliver! en 42nd Street. Was leading lady in de Dinnershow Of The Centuries en te zien in Musicals In Ahoy’ (2002). Mariska speelde tevens in De Kleine Zeemeermin en in het toneelstuk Happy Hour. Ook vertolkte ze rollen in Beauty And The Beast,Wat zien ik?!(als Haar van Boven), Ciske de Rat en Chicago.
In 2008 was ze te zien in haar eigen Theaterconcert Top of the World en in 2010 in haar tweede soloprogramma Moviestars.

Televisie/Film
Mariska van Kolck presenteerde Popformule, Medialand, Kinderkaffee, Wie Ben Ik en Eerlijk Is Eerlijk. Voor het programma Bestemming Nederland op RTL 4 was ze in 2002 copresentatrice. In De Gulle Minnaar heeft Mariska de hoofdrol gespeeld en vertolkte ze de rol van Mammaloe in de film Pipo En De P..p..parelridder.

Overig
Naast acteren is Mariska ambassadrice van Villa Pardoes (http://www.villapardoes.nl/), en het gezicht van beautymerk Nannic (http://www.nannic.nl/).

Prijzen
Mariska kreeg in 2008 de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijk Hoofdrol voor haar rol als Tante Jans in Ciske de Rat. Voor haar rol in Oliver! ontving Mariska in 2000 een nominatie voor een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol en in 2001 werd zij genomineerd voor haar rol in 42nd Street. In 2010 ontving zij nogmaals een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol als Roxy Hart in Chicago.

Internet
Website: http://www.mariskavankolck.nl/home
Twitter:
Fansite: http://mariskavankolck.clubs.nl/

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>