web analytics

Midlife! | Een halfjaar vrijheid, wat zou jij doen?

06mitlife

Robert zit midden in zijn midlifecrisis. Hij weet niet meer wat hij wil. Wil hij bij zijn vrouw Annet blijven, of als vrijgezel verder gaan? Zijn vouw Annet geeft hem een half jaar de tijd om daarover na te denken en zet hem het huis uit. Niet alleen Robert is nu een halfjaar vrij. Ook Annet kan doen en laten wat zij wilt. Robert begint met internetdaten,vele verschillende types komen voorbij. Maar hoe weet hij zeker dat hij met een vrouw te maken heeft?

Als het internetdaten niet blijkt wat hij had gehoopt komt hij op straat de jonge Lola tegen. Zij weet hem wel te verleiden… Is Robert verliefd of gaat hij terug naar zijn vrouw Annet? Bij Midlife! zul je er achter komen. Midlife! is een comedy waarbij relatieproblemen aan het licht komen, gebracht op een luchtige en komische wijze. Het decor is eenvoudig maar wordt zeer effectief gebruikt, waardoor het ruim voldoende is.

Robert, de personage waarop het stuk is gebaseerd wordt gespeeld door Alfred van den Heuvel. De rol past hem goed. Hij heeft de lachers snel op zijn hand. Het publiek reageert enthousiast op hem en zijn acteerwerk is geloofwaardig.
Sanne Langelaar speelt Lola, het jonge vriendinnetje van de in de midlifecrisis verkerende Robert. Lola is een jonge meid die van oude foute mannen houdt. Vanaf begin af aan weet Sanne dit zo te spelen dat je als publiek zijnde weet dat er iets mis met haar is. Wat dat precies is… daar is niet meteen de vinger op te leggen.

Barbara Pouwels en Kiki Classen spelen meerdere rollen in deze voorstelling. Ze doen dit goed, met een kleine verkleding, bijvoorbeeld een bril, zijn zij opeens een heel ander personage. Je hebt niet door dat je naar dezelfde vrouw kijkt. speelt Annet de Vrouw van Robert. Maar zij speelt ook nog een paar kleine bij rollen. Ondanks dat het verschil tussen deze personen maar b.v een bril is. Weet ze hier verschillende typetjes van neer te zetten. Ook Han Oldig speelt verschillende types in deze voorstelling, waarbij het niet opvalt dat je met dezelfde acteur van doen hebt.

Midlife! Is een leuk avondje Toneel theater.

4 Responses to Midlife! | Een halfjaar vrijheid, wat zou jij doen?

 1. Zelden zoiets amateuristisch, humorloos en slechts gezien!
  Had veel verwacht van ervaren spelers als Alfred van den Heuvel en
  Kiki Classen. Maar ik vond het bar slecht!

 2. J. van Haastrecht zegt:

  21 februari geweest naar Midlife in de zoetermeerse schouwburg en in 1 woord VERSCHRIKKELIJK !!
  Wij hebben geen moment gelachen, en wilde het liefst in de pauze weggaan.
  Geldverspilling, en ik hoorde meer mensen erover in het theater.

 3. Esther Derksen zegt:

  Vervelend om te horen dat jullie geen fijne avond hebben gehad. De soort humor moet bij je passen. Wij hebben ook hele enthousiaste reacties gehoord. Hopelijk laat dit jullie niet afschrikken om naar het theater te gaan!

  Esther

 4. N van den Boorn zegt:

  Verleden maand in Sittard de voorstelling gezien. Ik was zeer teleurgesteld , had me hier veel meer van voorgesteld , zeker met Alfred en Kiki.
  Heeft mi niet zoveel te maken of de humor bij je past of niet.
  Er werd gewoon slecht geacteerd , het was vlak / mat…….. Draaide hun draaiboek af…….zonder er enig gevoel in te leggen.
  We hebben er voor gekozen, na de pauze naar huis te gaan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>