web analytics

Nightmare met een knipoog en een big smile

grotefotoposternightmarentmarelowres_480

Op zaterdag 8 oktober 2011 ging in een totaal uitverkochte kleine zaal van de Goudse.Schouwburg te Gouda de musical Nightmare in première.

Volgens de koetsier en tevens beheerder van de begraafplaats Oscar zat de zaal vol met “toekomstige begraafplaats bewoners.”

Deze horrormusical is geschreven en geregisseerd door Dick van den Heuvel en gaat over een regisseur van oude horrorfilms genaamd: Craven.
De oude Craven woont samen met drie trouwe personeelsleden bestaande uit koetsier Oscar (Simon Zwiers), butler Vincent (Michel Sorbach) en de dienstmeid Bella (Robin van den Heuvel) in een oud landhuis.
Hij zal binnenkort sterven en de personeelsleden, die tevens personages uit oude films zijn, hadden bedacht dat ook zij zullen sterven als de oude Craven sterft.
Op dit te voorkomen bedenken zij een plan waardoor Craven (en dus ook zijzelf) niet zullen sterven: Als hij het bloed zou drinken van een jonge maagd zou zij hem vast en zeker nieuw leven geven, toch?!!
Om klokslag 11 uh 12 uur verschijnt daar de “witte Lily”. Een schrijfster die heel veel lijkt op de dames op de schilderijen in het huis.
Terwijl Lily door Bella naar het toilet wordt gestuurd, zijn Vincent en Oscar druk bezig een plan te bedenken hoe ze aan Lily’s bloed kunnen komen.
Zal het hen lukken?

Behalve enkele stoelen en kamerschermen, bestaat het decor ook uit 2 beeldschermen waarop niet alleen het introductiefilmpje wordt getoond, maar waarop ook Craven tot leven komt.

De cast bestaat uit:

Simon Zwiers die zijn rol als koetsier en doodsgraver met de voor hem gebruikelijke perfectie speelt. Op enkele momenten jaagt hij het publiek echt de stuipen op het lijf, om hen vervolgens (letterlijk) de zaal uit te gooien! Simon bezit een prachtige rauwe stem.

Alexandra Alphenaar is als de witte Lily niet alleen het middelpunt van de verhaal, maar ook vocaal laat ze horen het middelpunt te zijn. Vooral het duet wat zij als schilderij heeft met zichzelf op een andere schilderij is prachtig.

Michel Sorbach is de butler Vincent. Michel is erg grappig en niet alleen als butler, maar vooral zijn rol als “boek” is hilarisch.

Robin van den Heuvel is de dienstmeid, die niet kan lezen en eigenlijk ook niet zo slim is. Robin is ook heel grappig en vocaal doet zij het ook prima..

De muziek van Fons Merkies is prachtig en sommige liedjes blijven na de voorstelling nog in je hoofd zitten.

In tegenstelling tot wat men na het horen van de titel en introductie zou denken is Nightmare echt geen nachtmerrie, maar een humorvolle show.

De show bevat enkele schrikeffecten, maar valt nimmer onder de categorie “horror” en is daardoor ook zeer geschikt voor kinderen vanaf ongeveer jaar of 8.

Kijk op de speellijst op www.nightmarethemusical.nl en ga dit zien!

no images were found

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>