web analytics

Peter Pan | Een Sprookje wordt een Spektakel!

Peterpan schaduw

Eind vorig jaar was het arena spektakel van Peter pan al in Brussel te zien! Op deze Valentijnsavond was het dan eindelijk de beurt aan Nederland. In het Ziggodome in Amsterdam ging deze voorstelling in Nederland in première!

Deze voorstelling gaat over de jongen die nooit volwassen wil worden. Peter pan woont in het sprookjesachtige ‘Nimmerland’ waar hij achterna wordt gezeten door kapitein haak en zijn hulpje Mr. Smee. Op een dag neemt hij Wendy met haar twee broertjes mee, die dan terechtkomen in een groot avontuur.

Als je de grote zaal binnenkomt zie je een groot podium in het midden van de zaal staan, waarbij de afstand met het publiek behoorlijk groot lijkt te zijn! Zodra de voorstelling begint, vergeet je deze afstand. De openingsscène is prachtig uitgewerkt door sprookjesachtige zwevende doeken in het midden van het podium. Daarna wordt dit decor nog spectaculairder door de prachtige projecties die door middel van ‘videomapping’ op het decor worden geprojecteerd.

De acteurs in deze show praten niet of nauwelijks en om toch een verhaal duidelijk te maken wordt het verhaal verteld in de ogen van Tinkelbell (Ingesproken door Kim-Lian). Het vertellen van een verhaal gaat haar goed af, al krijg je door het missen van dialogen tussen de acteurs wel een grotere afstand van het gevoel bij het verhaal! Sandor Sturbl speelt de titelrol en heeft een fijn stemgeluid. Hij laat zien dat hij met gemak een hoofdrol kan dragen. Kapitein Haak wordt gespeeld door Milan van Weelden. Zijn zware stem past perfect bij de liedjes die bij deze rol zijn gekozen. Ook geeft hij Kapitein haak gestalte, zoals kapitein haak hoort te zijn. Ook zijn samenspel met Mr. Smee (Wim van den Driessche) is erg goed.

Wendy wordt gespeeld door de uit de UK afkomstige Lilly-Jane Young. Lilly-Jane speelt overtuigend een jonge meid en heeft daarbij ook een mooie zangstem. Kim-Lian doet alleen de gesproken teksten, het solonummer van Tinkelbell wordt gezongen door Jennifer Ewbank! Jennifer laat horen dat haar stem zeker geschikt is voor musical. Wel was het voor de vorm van de voorstelling beter geweest als de vertelstem en zangstem van Tinkelbell gewoon beide door 1 persoon gedaan zou worden.

De voorstelling begint pas los te komen bij het Duet van Mr. En MRS. Darling die samen het nummer ‘Our House’ ten gehore brengen! Het grote spektakel komt pas echt los in Nimmerland. De mooie choreografie wordt gecombineerd met prachtig stuntwerk. Dit in combinatie met het vliegen en de mooie projecties maken deze show een groot spektakel!

Goed nieuws voor diegene die deze voorstelling niet in de Ziggodome kunnen zien. Op 26 en 27 oktober is deze voorstelling ook te bewonderen in Ahoy Rotterdam!

vier sterren

4 Responses to Peter Pan | Een Sprookje wordt een Spektakel!

 1. Mari zegt:

  Vier sterren? Jullie hoofdredactrice noemde dit ‘de slechtste productie ooit’.

 2. A. Reiling zegt:

  Dure voorstelling, we hadden er meer van verwacht. Matig gezongen en gedanst. Geen aanrader.

 3. Esther Derksen zegt:

  Ow???

 4. Marretje zegt:

  Mooi gedaan …mooi decor…harde music zangkwaliteit super!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>