web analytics

Renée van Wegberg

fotograaf: Gerard de Haan

Opleiding

Studeerde in 2007 af aan Muziektheateracademie aan het Rotterdams conservatorium. Kreeg zangles van o.a. Alberto ter Doest en Gé Titulaer. Volgde workshops bij Mary Hammond, Stanley Burleson, Frans Ehlhart en Vincent van Warmerdam. Kreeg zang- en spellessen van o.a. Dave Clemmons en Barbara Marchant tijdens een studiereis in New York. Volgde spel coaching van Hajo Bruins en Carola Arons.

Theater

Renée speelde Grace Farell in Annie in het Efteling Theater, seizoen 2006 – 2007. In 2008 vertrok ze naar We Will Rock You in Köln en speelde regelmatig de rol van Ozzy. In de productie Joseph and the amazing technicolor dreamcoat vertolkte ze de rol van Vertelster, waarvoor ze genomineerd werd voor een John Kraaijkamp Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol. In seizoen 2010-2011 toerde ze met Urinetown door het land als Lot Kleinhart.

Televisie

In 2001 behaalde Renée een finale plek in de Soundmixshow met haar imitatie van Celine Dion. Ze won in 2004 het programma Sterrenjacht en daarmee de titel “hét multi-talent van Nederland”. Ze won hiermee een rol in een musical van Joop van den Ende Theaterproducties. In februari 2005 nam Renée deel aan het Nationale Songfestival en behaalde een finaleplaats. Renée was één van de solisten tijdensMusicals in Ahoy’ 2006.

Overig

In april 2005 verleende ze haar medewerking aan het jubileumconcert voor Koningin Beatrix op het Malieveld in Den Haag. Renée is te horen op de kinder-cd “Superguppie Zingt” en de single “Als je iets kan doen”. Ook heeft ze meerdere trance-nummers ingezongen die op verzamel-cd’s te vinden zijn.
Begin 2007 presenteerde ze voor het eerst haar eigen werk met de EP “You’ll find Me” en met Kerst de single “On Christmas Day”. Eind 2007 vertrok ze met Symphonic Impulse voor een tournee door China. Ze is te horen in tekenfilms en commercials. Verder verzorgt ze veel solo-optredens met (harmonie-)orkesten, gelegenheidsbands en met orkestband.

foto: Gerard de Haan

Website: http://www.renee-online.nl/

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>