web analytics

Richard Spijkers: De rol van Bonifatius is nog naakter dan de rol in The Full Monty

Richard Spijkers april 2012

Richard Spijkers heeft al een aantal grote rollen mogen spelen. Hij heeft in de laatste jaren onder andere in Les Miserables en de Full Monty gespeeld. In de Full Monty ging hij zelfs geheel uit de kleren, toch voelde dat lang niet zo naakt als dat deze rol voelt. Hierbij moet hij, ondanks dat hij wel kleding draagt veel meer van zichzelf laten zien.

Richard is gevraagd om Bonifatius te gaan spelen in deze voorstelling. Voor Richard de perfecte rol omdat hij dit goed kan combineren met zijn lesgeven, de commercials die hij inspreekt en het een kortdurend project is wat hij goed kan overzien. Voor een tijdje kan hij de dingen die hij doet wel overdragen, voor een periode van zes maanden is dat niet mogelijk. Daarnaast is Marc Krone iemand met lef, die de durf heeft om theater te maken. Ook zijn ego is veranderd. ” Ik hoef niet perse meer die grote rollen te spelen, ik wil dat doen waar mijn passie ligt; zingen en acteren.”

”In mijn rol van Bonifatius kan ik veel acteren en mijn stem goed laten uitkomen. Ik kan mezelf laten zien. Volgende week beginnen we met repeteren. We komen in huisjes te zitten met een sauna. Ik begin met teksten te stampen. Het is fijn om je tekst al te kennen als je begint met repeteren. Omdat ik verder geen familie en vrienden in Friesland heb wonen, heb ik mij ingeschreven bij een sportschool. Op die manier leer ik de mensen kennen en kan ik ook mijn lijf bijhouden.”

In de voorstelling spreekt Bonifatius geen Fries, Richard hoeft dit dan ook niet te leren en spreekt dan ook geen Fries. Toch begrijpt hij wel waar het verhaal over gaat. Syb van der Ploeg zijn rol is deels wel in het Fries. Het gaat niet om de taal. Het gaat om de intentie waarmee het gebracht wordt. Het acteren is echt belangrijk, dat neemt je zo mee in het verhaal dat het bijna jammer is als je de taal wel spreekt/verstaat.

Bonifatius de musical is van 1 tot en met 10 juni te zien in Dokkum
Voor meer informatie www.bonifatiusdemusical.nl

 

Fotografie: Wendy de Noier

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>