web analytics

Sesamstraat is terug in de theaters

logo het mooiste van sesamstraat


Wegens groot succes nieuwe Sesamstraat-voorstelling door Sjoerd Kuyper en Tjeerd Oosterhuis

Op zondag 21 oktober gaat de nieuwste Sesamstraat-voorstelling Elmo is jarig! in première. Het is de tweede keer dat Sjoerd Kuyper (script en liedteksten), Tjeerd Oosterhuis (muziek), Albert Jan van Rees (regie) en Carolien Canters (regie en choreografie) samenwerken aan een musical van het wereldberoemde kinderprogramma.
In 2010 en 2011 stond de eerste Nederlandse Sesamstraat-voorstelling Het mooiste van Sesamstraat op de planken.

In de vrolijke familievoorstelling Elmo is jarig! bereiden Bert, Ernie en Tommie de verjaardag van Elmo voor. Samen werken ze aan een mooi feest voor hun vriend. En Elmo? Die is net als ieder kind wat zenuwachtig en slaapt de nacht voor zijn verjaardag niet zo best als anders. Komt dat wel goed…? Natuurlijk komt dat goed in een zeer herkenbare en komische voorstelling die ook antwoord geeft op de vraag wat het belangrijkste van een verjaardag nu eigenlijk is.

Na afloop van de voorstelling kan iedereen in de foyer Elmo feliciteren en op de foto met de bewoners uit de beroemdste straat ter wereld.

Producent Mark van Ierssel is bijzonder verheugd dat de eerste voorstelling een vervolg krijgt: ”We zijn nog altijd de enige ter wereld die een eigen lokale (Nederlandse) theaterversie mogen maken van dit wereldberoemde merk en ik ben dankbaar dat iedereen van het team weer aan boord is en we met een nieuwe voorstelling de theaters in kunnen.”

Sesamstraat wordt al meer dan 40 jaar in ruim 130 landen en in meer dan 25 verschillende internationale versies uitgezonden. In 1976 begon de NOS (nu NTR) met het uitzenden van Sesamstraat in Nederland. Naast de internationale figuren zoals Bert, Ernie en Elmo zijn er speciale figuren door de Nederlandse Sesamstraat ontwikkeld: Pino, Tommie, Ieniemienie en sinds 2003 het babyvarkentje Purk.

Meer informatie over de voorstelling en de speellijst zijn te vinden op www.sesamstraattheater.nl.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>