web analytics

Shrek | Deze wereld is wervelend mooi

premiere shrek slotapplaus

William Spaaij als Shrek, wie zou daar nu aan denken?

Dat de eerste indruk, of het eerste idee niet altijd de juiste is bewijst Shrek de musical. William Spaaij als Shrek, wie zou daar nu aan denken? William is een niet al te grote jongen en slank van postuur, die zich soepel beweegt en goed kan dansen. Shrek is precies het tegenovergestelde. Hij is groot, log en lomp.

Met een prachtig pak is niet meer te zien, dat William Shrek is. Hij is groot en log gemaakt. Het soepel kunnen bewegen is juist een pre. Hij weet hoe zijn lichaam werkt en wat het doet. William weet ook hoe hij log en lomp moet overkomen. Door zijn pak heen, weet hij de harten van de mensen ( en Fiona) te veroveren. Hij is heerlijk abnormaal normaal. Shrek is vertederend, heeft gevoel voor humor en kijkt verder dan het uiterlijk. William zet dit goed neer en al snel sluit je Shrek in je hart. Met Kim-Lian van der Meij heeft William al veel samengespeeld. Dit is te zien als zij samen op het toneel staan. Kim-Lian speelt de, op het eerste oog, mooie Fiona. De chemie tussen hen is zelfs achterin de zaal en op het balkon te zien. Je ziet de vonkjes overspringen als ze elkaar aankijken en die liefde die tussen Fiona en Shrek ontstaat voel je.

Vertrouwen in je acteurs levert veel op
Kim-Lian blijft maar verrassen, denk je dat het niet meer beter kan, gebeurt dat toch. Vocaal is ze supersterk in deze rol. Haar komische timing is fantastisch en ze danst ontzettend goed en weet ook wat acteren is. Er is op dit moment in Nederland geen andere volwassen Fiona te vinden die deze vier disciplines met elkaar weet te verenigen. Albert Verlinde heeft met William Spaaij en Kim-Lian van der Meij twee toppers in huis en bewijst dat als je je acteurs vertrouwen geeft, je dat ook veel opbrengt.
Dat er op dit moment geen betere volwassen Fiona te vinden is, is waar. Vajen van den Bosch, die ”Teenage Fiona” speelt, laat zien dat de opvolger van Kim-Lian al wel klaar staat. Vocaal is ze ijzersterk en ze weet voor een kippenvelmoment te zorgen. Haar gezicht is open en sprekend. Het lijkt alsof ze al jaren ervaring heeft en het is jammer dat ze door haar jonge leeftijd nog niet iedere avond op toneel mag staan.

Heer Farquaad de musical
Rogier Komproe staat als Ezel ook bijna de hele show op toneel. Al snel raakt Ezel ‘bevriend’ met Shrek. Samen gaan zij op pad om Prinses Fiona te redden. Rogier is hilarisch als Ezel. Hij acteert goed, danst soepel en heeft een fantastische komische timing. De kinderen in de zaal liggen de hele tijd plat om zijn opmerkingen en grapjes. Voor de volwassenen is er ook genoeg te lachen. Paul Groot, (Treffender kan een naam bijna niet) speelt de kleine Heer Farquaad. Paul is de ster van de voorstelling. Hoe ontzettend grappig kan iemand zijn!?! Niet één keer komt hij flauw of ingestudeerd over. Respect dat hij de hele voorstelling op zijn knieën speelt. Als je dit niet weet, zou je het zeker ook niet zien. De voorstelling heet Shrek, maar Heer Farquaad als titel had zeker ook op z’n plaats geweest.

Shrek de musical een vrolijke voorstelling
Shrek de musical had nooit zo’n succes geweest met enkel een sterke hoofdcast. De veelzijdigheid van het ensemble maakt deze voorstelling compleet. Het ensemble speelt de sprookjesfiguren, maar ook de ridders die werken voor Heer Farquaad. De kledingwissels gaan razendsnel net als het omschakelen van spel. Ook de dans die zij uitvoeren ziet er prachtig uit. Zeker de tapdans van de ratten met Fiona aan het begin van de tweede akte. Martin Michel, choreograaf van Shrek de musical, heeft de dansers geholpen door er een vrolijke en levendige choreografie voor te ontwerpen. Matthew Michiel die PeterPan speelt, valt op in dit ensemble. Hij speelde eerder al hoofdrollen in o.a. ‘Lelies’ en ‘Ja Zanna, Nee Zanna’, het zal niet lang duren voordat we hem weer in een grote rol zullen zien.
Het decor en de kostuums zijn steeds passend bij de situatie. Het decor is soms simpel en daardoor krachtig en soms prachtig waardoor je je echt in het Moeras en in Afrika waant .Door het kostuum lijkt Pinokkio echt een houten pop en Shrek is een verhaal apart. In het donkere moeras vallen de kostuums door hun kleuren extra op.
De muziek is vrolijk en afsluiten met ” Im a Believer” zorgt ervoor dat je zingend het theater verlaat.Albert Verlinde Entertainment brengt een geweldige show naar het theater die je met het hele gezin kunt gaan kijken. Of je nu 4, 14, 24, 44 of 74 bent je gaat zeker genieten! Shrek is een voorstelling die je moet gaan zien. Hij is anders, uniek en juist daarom zo leuk!

Voor meer informatie en tickets klik hier. En bedenk hoe eerder je boekt, hoe beter je zit en hoe goedkoper je ticket is.
Onze fotoreportage vind je hier

 

One Response to Shrek | Deze wereld is wervelend mooi

  1. [...] Ook PuurTheater vindt Shrek een fantastische voorstelling. Heb je de recensie nog niet gelezen? Klik dan hier. De fotoreportage vind je [...]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>