web analytics

Sipke Jan Bousema als Houthakker in Sprookjesboom De Musical

Flyer

Op 1 mei 2010 maakte Sipke Jan Bousema zijn debuut als Willem de Houthakker in Sprookjesboom De Musical in Theater de Efteling. Na eerst een kijkje genomen te hebben bij de Sprookjesboom die vanaf 1 april 2010 in het Sprookjesbos te bewonderen is, mochten we Sipke Jan gaan bewonderen in Sprookjesboom De Musical.

02-05-2010
Door Anita in ‘t Veld

Het verhaal
Sprookjesboom de Musical vertelt het verhaal over de Sprookjesbosbewoners die een echt mens ontdekken in het Sprookjesbos… namelijk een houthakker. Ze zijn in rep en roer! Roodkapje vindt de houthakker aardig, Klein Duimpje wil net zo gi-ga-gantisch groot worden en Assepoester vindt het leuk, zo’n stoere man in het Sprookjesbos.Sipke Jan Bousema, voornamelijk bekend van zijn werk als presentator op de televisie, neemt tijdens de meivakantie van 1 mei tot en met 14 mei 2010 de rol op zich van Willem de Houthakker in Sprookjesboom De Musical. Met zijn enthousiasme weet hij de kinderen mee te nemen met zijn avontuur in het Sprookjesbos. Naast de andere Sprookjesbos-bewoners, gespeeld door Janneke Iking (Roodkapje en Heks), Amy Galatá (Assepoester en Geitje Benjamin), Thijs van Empel (Draak en Wolf), Niels van den Gaarden (Klein Duimpje en Langnek) en Mark Haayema (Ezel, Fakir en kabouter Ko) weet hij zich aardig staande te houden, al zet hij niet de stoere Houthakker neer, die je zou verwachten. Daarnaast zijn zijn zangkwaliteiten redelijk en een valse noot hier en daar valt niet te negeren.

De houthakker gelooft alleen niet in sprookjes. Heks en Wolf bedenken een heel gemeen plannetje en de chaos is compleet als de houthakker de Sprookjesboom wilt omhakken. Wie helpt de Sprookjesbos-bewoners om de Sprookjesboom te redden?

Desalniettemin blijft Sprookjesboom De Musical een leuke kindervoorstelling waar veel interactie met het publiek is, waardoor de kinderen goed in het verhaal worden betrokken en leuk mee kunnen doen met de liedjes die gezongen worden. Deze rol is voor Sipke Jan Bousema dan ook zeker weggelegd, aangezien de kinderen goed en leuk op hem reageren.

De Sprookjesboom zelf is niet in de voorstelling te bewonderen, maar sinds 1 april 2010 wel in levende lijve in het Sprookjesbos van de Efteling. De Sprookjesboom vertelt samen met Specht, Eekhoorn en Konijn een speciaal door jou gekozen avontuur van je favoriete Sprookjesbosbewoner.

Na de voorstelling kregen we ook nog de gelegenheid om een paar korte vragen stellen aan Sipke Jan.

Hoe ben je bij Sprookjesboom De Musical terechtgekomen?
Sipke Jan: De Efteling heeft me gevraagd voor de rol van de Houthakker en ik heb gelijk ja gezegd!

Was het een ambitie van je om in een musical te spelen?
Sipke Jan: Geen ambitie, maar het leek me wel altijd leuk om te doen. Als kind heb ik al toneel gespeeld. Deze voorstelling is een combinatie van alles.

Kan je het verschil aangeven tussen de spanning voor deze voorstelling en voor tv?
Sipke Jan: Het is een ander soort spanning. Dit is een combinatie van alles, dansen, zingen, timing en dat geeft een verschil in concentratie.

Lazen jouw ouders vroeger ook sprookjes voor?
Sipke Jan: Ja, dat deden ze. Mijn vader is leraar op de pedagogische academie ( pabo ) en toen ik vertelde dat ik een rol in Sprookjesboom De Musical ging spelen, vertelde hij het verhaal over de oorsprong van sprookes en ik vond het erg leuk om te horen dat hij dat allemaal wist.

Wat is je favoriete sprookje?
Sipke Jan: Ik vind het verhaal van Ezeltje Strekje erg leuk, maar eigenlijk zijn er zoveel leuk! Als kind vond ik altijd het sprookje van de Wolf en de Zeven Geitjes erg leuk.

Sprookjesboom De Musical is te zien in Theater de Efteling tot en met eind mei 2010.

Voor meer info over de musical en de speeldata klik hier.

Voor onze foto’s kunt u kijken in het fotoalbum, een videoimpressie vindt u in het videoalbum.
Binnenkort mag PuurTheater kaartjes weggeven voor één van de shows van de Sprookjesboom. Houd de site dus goed in de gaten!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>