web analytics

Soldaat van Oranje krijgt opnieuw koninklijk bezoek

Logo Soldaat van Oranje

Op 30 augustus zullen kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima de musical Soldaat van Oranje bezoeken. Dit maakte de Rijksvoorlichtingsdienst gisteren bekend.

Die dag wordt Soldaat van Oranje speciaal opgevoerd voor militairen die gewond zijn geraakt tijdens hun inzet. Het initiatief van deze avond ligt bij Marco Kroon, drager van de Militaire Willemsorde. Verder zullen onder anderen commandant der strijdkrachten Tom Middendorp en commandanten van de marine, landmacht, luchtmacht en marechaussee aanwezig zijn.

Koninklijk bezoek
Soldaat van Oranje heeft al eerder koninklijk bezoek mogen ontvangen. Koningin Beatrix, Prinses Irene, Prins Pieter Christiaan en Prinses Anita waren op 30 oktober 2010 aanwezig bij de wereldpremière van de musical. Later heeft ook prins Maurits de voorstelling bezocht.

Verhaal
Soldaat van Oranje vertelt het verhaal van Erik en zijn vriendengroep, die al feestvierend door het leven gaan tot de oorlog uitbreekt. Erik gaat het verzet in, maar vlucht uiteindelijk naar Engeland, waar koningin Wilhelmina iedere Engelandvaarder persoonlijk begroet. Zij mist het contact met haar volk en Eric zet met behulp van zijn vrienden Contact Holland op. Dit is niet geheel zonder gevolgen en het blijkt dat niet iedereen binnen de vriendengroep te vertrouwen is.

Cast
Onlangs zijn enkele castleden uit de oorspronkelijke cast teruggekeerd in de musical. Zo is Matteo van der Grijn sinds 1 juli weer te zien in de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema. Ook keerden Boy Ooteman en Oren Schrijver voor een aantal voorstellingen terug in hun rollen als Chris en Anton. Catherine ten Bruggencate vertolkt sinds gisteren opnieuw de rol van koningin Wilhelmina.

Soldaat van Oranje is (voorlopig) te zien tot en met 31 oktober 2012 in de Theater Hangaar op het voormalig vliegveld Valkenburg.

Bron : Avro Musical

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>