web analytics

Sonneveld| Tony Neef brengt een legende tot leven.

Tony

Wim Sonneveld, wie kent hem niet? Generatie na generatie is opgegroeid met zijn prachtige liedjes. Veertig jaar na zijn dood kruipt Tony Neef in de rol van de ras-entertainer. De voorstelling Sonneveld, geproduceerd door Albert Verlinde Entertainment, vertelt het verhaal van Wim Sonneveld.

De voorstelling begint op de dag dat Wim Sonneveld een hartaanval krijgt. Hij ligt in het ziekenhuis en een mysterieuze liftster (Cindy Bell) is bij hem. Ze bespreken de gebeurtenissen in zijn leven, vanaf dat hij een zoontje van een kruidenier is totdat hij een groot artiest is geworden. In zijn leven komt zijn goede vriendin en theatermaatje Conny Stuart (Mariska van Kolck) voorbij. Ook zijn twee grote liefdes, Huub Janssen (Jan Elbertse) en Friso Wiegersma (Thomas Cammaert) spelen een belangrijke rol in zijn leven. De rol van zijn nichtje Joantine wordt vertolkt door Sandra Jonkman.

Over het algemeen is deze voorstelling een feest der herkenning. Liedjes als “Moeder ik wil bij de revue”, “Aan de Amsterdamse Grachten” en natuurlijk “Ons dorp” worden prachtig gezongen door de castleden. Je komt echter ook dingen de weten die je voorheen misschien niet wist. Behalve de mooie momenten laat deze show ook de worstelingen van de theaterman zien. Scriptschrijver Pieter van de Waterbeemd en regisseur Eddy Habbema hebben hun werk goed gedaan. Ze weten van deze voorstelling een vrolijke maar toch ook inhoudelijke musical te maken. De acteurs weten daar ook goed mee om te gaan. Tony Neef als Sonneveld is echt een schot in de roos. Ook de andere acteurs zijn geloofwaardig, op zijn tijd grappig, en klinken goed.

Het decor is heel simpel, toch efficiënt. Met een groot half doorzichtig gordijn wordt er steeds een nieuwe setting gecreëerd. Het past goed bij de voorstelling, je concentreert je nu extra op het prachtige spel.

Sonneveld is een pareltje. Een prachtig idee dat iets heel moois geworden is. Het is niet de eerste keer dat Albert Verlinde Entertainment een autobiografische musical presenteert en hopelijk ook niet de laatste. Ga Sonneveld zien!

Wilt u weten waar de voorstelling speelt? Kijk voor de speellijst en kaarten op:
http://www.sonnevelddemusical.nl/

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>