web analytics

Speciale voorstelling Dik Trom in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht

DikTrom

De centrale hal van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht was omgetoverd tot een klein theater. De musical Dik Trom gaf hier een speciale voorstelling ter ere van Bart de Graaff. Het is een samenwerking tussen Rick Engelkes Producties en de Bart de Graaff Foundation om zieke kinderen even te laten vergeten dat zij ziek zijn. Het idee kwam van Mirjam de Graaff, de zus van Bart de Graaff. Bart heeft negen maanden in het Wilhelmina kinderziekenhuis gelegen. Zijn moeder las hem hier voor uit het boek ‘Dik Trom’. Om deze cirkel weer rond te maken werd het theater naar de kinderen toe gebracht.

De ingekorte versie van de musical wordt opgevoerd in de kleine theatersetting. Enthousiast verzamelen de kinderen zich op de kussens op de tribune. Naast de zieke kinderen mogen ook broertjes, zusjes en ouders mee naar de show komen kijken. Zij hebben door het altijd bezig zijn met het zieke kind, ook wel zin in een leuke afleiding. De voorstelling wordt via de aanwezige camera’s live uitgezonden op het kanaal van het ziekenhuis. Hierdoor kunnen de kinderen die niet fysiek aanwezig kunnen zijn, er toch van genieten. Langslopende bezoekers blijven stilstaan om ook te kijken. De wandelgangen op de verschillende balkons staan al snel vol met nieuwsgierige kinderen.

Er wordt veel gelachen om de humor die de voorstelling met zich meebrengt. Tijdens de liedjes kunnen de meeste kinderen niet stilzitten en bewegen op de muziek mee. De kinderen overleggen onderling wat er gedaan moet worden om Dik Trom te helpen. Zodra het spannend wordt is het muisstil in de zaal. Iedereen hoopt op een goede afloop. Als deze er is, ontstaat er een luidt applaus vanuit het publiek.

Op het einde krijgt de cast een knuffel aangeboden van Mirjam de Graaf, de zus van Bart de Graaff. Velen van hen geven de knuffel weg aan een kind in het publiek. Na de voorstelling is het mogelijk om popcorn en wat te drinken te halen bij de verschillende kramen. De kinderen hebben duidelijk genoten en gaan terug naar hun kamers. Maar ook de ouders hebben zich vermaakt. Zij zijn blij met de afleiding van het ziek zijn voor het kind. De cast gaat nog langs bij kinderen die niet fysiek aanwezig waren. De middag was erg geslaagd voor alle aanwezigen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>