web analytics

Sprookjesboom de Musical |Gi-ga-gantisch leuk voor jong en oud

Sprookjesboom

Op tv is het ontzettend populair, sprookjesboom. Dat is te merken in de zaal van het Efteling theater waar Sprookjesboom de musical een Gi-Ga-gantisch avontuur in premiere is gegaan. De kinderen gaan uit hun dak. Zingen de liedjes mee. Dansen de dansjes mee en reageren heel enthousiast als de sprookjesbos bewoners iets vragen aan de kinderen uit de zaal.

Het verhaal
Sprookjesboom de musial gaat over Klein Duimpje. Klein Duimpje vindt het helemaal niet leuk om klein te zijn. Hij wil ontzettend graag groot zijn. Boze Wolf hoort dit en vertelt het aan Heks. Samen bedenken ze een plannetje. Als zij Klein Duimpje groot tovert, kan hij haar huisje opknappen. Klein Duimpje is superblij dat de heks hem groot kan toveren. Eenmaal groot merkt Klein Duimpje dat het helemaal niet zo leuk is om groot te zijn. Hij kan niet meer spelen met zijn vriendjes, niet meer op de thee en niet meer op de rug van Ezel rijden.
Hij gaat naar Heks en vraagt haar hem weer klein te maken. Heks belooft dat zij dit zal doen als haar huisje is opgeknapt…

Plezier
Het eerste wat opvalt is dat de kinderen in de zaal het naar hun zin hebben. De spelers hebben goed door hoe ze in moeten gaan op de reacties uit het publiek. De teksten zijn leuk, zitten vol humor en er is duidelijk rekening gehouden met de allerkleinsten. Korte zinnen en de kracht van herhaling, is perfect voor de doelgroep.

Verliefd
Jonathan Demoor speelt een dubbelrol in deze voorstelling. Zowel Klein Duimpje, als Duim. Als Klein Duimpje speelt hij met een pop. Je hebt nauwelijks door dat de pop een pop is. Zijn manier van spelen, zorgt ervoor dat je enkel naar de pop kijkt. Als Duim is hij aandoenlijk. De meisjes in de zaal worden stiekem een beetje verliefd op Duim en vinden hem ontzettend stoer. De stem van Jonathan is warm en prettig om naar te luisteren. Zijn uitspraak is ook tijdens de zang nog heel duidelijk. Wat in een voorstelling als deze heel belangrijk is.

Even van je stoeltje
Ontzettend leuk is, dat ook de kinderen hun steentje bij mogen dragen aan de voorstelling. In de zaal liggen zakken met snoep. Hiermee kan het huisje van heks worden gemaakt. Aan de kinderen wordt gevraagd om deze zakken naar het podium te brengen. Precies op tijd. De kinderen beginnen wat te schuiven op hun stoeltje, willen bewegen en krijgen daar nu ook de kans toe. Zo kunnen ze de hele voorstelling uitzitten.

Niet alleen voor kinderen
Is de voorstelling dan puur voor kinderen? Nee helemaal niet. De grappen die in de voorstelling zitten zijn zeer geschikt voor de volwassenen onder ons. Die hebben zeker ook een leuke middag/avond als ze sprookjesboom gaan zien. Het enthousiasme van de kinderen, ook al zijn die dan niet van jou, draagt ook bij aan een plezierige middag. Je kunt weer even heerlijk meedansen en stampen op de muziek en zo nu en dan is dat best fijn.

Sprookjesboom de musical is exclusief te zien in het Efteling Theater en een aanrader voor jong en oud.
Wil je meer informatie of tickets boeken? Klik dan hier

Onze fotoreportage vind je hier


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>