web analytics

Sprookjesboom

logo sprookjesboom

We wanen ons in het sprookjesbos, een mooi opgezet decor met hier en daar een getekende paddenstoel. Al meteen komen de sprookjesfiguren op het podium, ze horen een vreemd geluid in het bos is dit de reus? Heel het bos op zijn kop, want er is een monster ontdekt. Al snel ontdekken ze dat het een mens is, en wel een grote houthakker.kleinduimpje wil net zo gi-ga-gantische groot worden als de houthakker en hij gaat op onderzoek uit, wat dat mens allemaal eet en drinkt zodat hij net zogroot wordt als de houthakker.

Bij het volgen van de houthakker ontdekken ze dat de houthakker een drankje krijgt van de heks die samen met de boze wolf een gemeen plannetje hebben gemaakt om de sprookjesboom om te hakken. Ook de leuke lieve Ezel die ook heel graag een echte houthakker zou willen zijn
drinkt van het drankje. De twee worden betoverd, en gaan op pad om op zoek te gaan naar de grote boom om deze om te hakken.
Samen beleven de sprookjesfiguren dan één groot avontuur.

Veel bekende liedjes uit de televisieserie worden ter gehore gebracht. Ook het publiek wordt mee gesleurd met de sprookjesbosbewoners. De kinderen moeten stampen bij het stampliedje en het houthakkerslied HAKKEN, Klinkt door heel het gebouw heen. Zelf moest ik wel wennen aan dat de poppen bespeeld werden door mensen, je moest je goed focussen op de poppen zelf. De sprookjesfiguren werden leuk neer gezet door de poppenspelers. Met veel humor en lol. Vooral de interacties met het publiek is erg leuk voor de kinderen.

Houthakker = John ter Riet
John deed het erg leuk, zijn stem was mooi om naar te luisteren en hij zag er ook echt uit zoals je je een houthakker zou voorstellen.

Roodkapje en Heks = Janneke Iking
Janneke mocht de lieve Roodkapje en de vervelende heks spelen. Vooral de heks wist zij erg goed neer te zetten.

Assepoester en geitje Benjamin = Amy Galatá
Amy zette de verliefde Assepoester leuk neer, alleen paste ze niet echt in verhaaltje thuis ze was meteen te netjes voor het geheel.

Draak en Wolf = Thijs van Empel
Thijs was erg leuk hij bleef ook als “mens” in zijn rol.. leuk om te zien.
De draak.. die niet zo drakerig was en de grote boze wolf. waren echt gemeen.

Klein Duimpje en Langnek = Niels van der Gaarden
Niels mocht met Langnek en Klein Duimpje spelen, omdat klein Duimpje natuurlijk erg klein was viel hij meteen op.
Hij heeft een mooie vriendelijke stem.

Ezel, Fakir en kabouter Ko = Bo van Vliet
Bo was fantastisch, vooral als domme ezel. Zijn eigen gezicht, speelde ook zelfs mee.

Over de spelers en de sprookjes figuren, je hebt totaal niet door dat er maar 5 sprookjes spelers waren. Ze hadden ieder een eigen stemgeluid.Jammer was alleen dat de figuren geen benen hadden, een minpunt vind ik de sprookjesboom zelf, die zie je namelijk niet en dat is erg jammer.Verder is het een aanrader voor gezinnen met kinderen tussen de 3 en 8 jaar oud en die bekend zijn met het tv programma de Sprookjesboom.

Door Joyce Verhoffstadt

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>