web analytics

The JukeBox Boys | Oh what a night!

The JukeBox Boys 1

De beroemde Amerikaanse band The Four Seasons uit de zestiger jaren? Wel eens van gehoord, maar wie zijn die jongens ook al weer? Bij het bekijken van de musical The Jukebox Boys komt al heel snel het “o ja!”-gevoel naar boven. Daverende hits als ‘Working my way back to you’, ‘Oh what a night’, ‘Can’t take my eyes off you’ en hun eerste nummer 1-notering ‘Sherry’ worden onder begeleiding van de bijbehorende danspasjes door The Jukebox Boys getoond op het podium.

The Jukebox Boys is het gezamenlijke afstudeerproject van 4 studenten Muziektheater van het Fontys Conservatorium.

Rafael van der Maarel

Rafael van der Maarel (Franki Valli), Frank van Hengel (Bob Gaudio), Freek Heuvelmans (Nick Massi) en Steven Roox (Tommy DeVito) kruipen ieder in de huid van één van de bandleden van The Four Seasons. In de musical wordt getoond hoe vier totaal verschillende karakters elkaar vinden in de muziek, waarbij een zeer warme vriendschap ontstaat en zij als band zeer succesvol de wereld aan hun voeten leggen met vele succesnummers. Aan deze vriendschap komt na een aantal jaren een eind, met als oorzaak deze zelfde verschillende karakters die gaan botsen; de een na de ander stapt uit de band, waarna Franki Valli nog enkele hits als solo-artiest scoort.

Frank van Hengel

Deze musical is een compilatie van zowel het opkomend succes als de ondergang van de band, maar toont ook ingrijpende zaken op de privélevens van de bandleden die van invloed zijn op hun muzikale carriëre en de beslissingen die zij daarin nemen. Vol verve worden vriendschap, verdriet, succes, ruzie, de teloorgang en hun reünie in 1990 weergegeven, waarbij je in het verhaal wordt meegezogen als publiek. Wereldberoemde en minder bekende, maar minstens zo mooie, nummers worden prachtig vertolkt, waarbij ‘Cry for me’ en ‘Fallen Angel’ zelfs tot ontroering in het publiek leidde.

The Jukebox Boys is een afgeleide van de zeer succesvolle Amerikaanse

Steven Roox

musical The Jersey Boys; alle bandleden komen uit Belville, New Yersey. Vertaler Johan Depaepe, die pas enkele maanden geleden voor het eerst het Engelstalig script onder ogen kreeg, is er uitstekend in geslaagd om de tijd van de zestiger jaren te laten herleven, maar met woordgebruik van het hedendaagse. Hiermee is tevens een link gelegd dat de hits van toen nog steeds actueel zijn; denk aan ‘Beggin’’ uit 1967, wat in 2009 in Nederland wederom een hit werd als debuutsingel van het Noorse hiphopduo Madcon.

De vier heren toonden deze avond pure vakmanschap. De kwaliteit van de zangkunsten liet niets te wensen over en vooral het bijzondere stemgeluid van Rafael kwam uitstekend tot zijn recht in zijn rol als Franki Valli. Men ziet dat deze vier steeds meer groeien als musicalsterren na hun opgedane ervaring in o.a. Grand Hotel (Freek, Frank, Rafael) en Domino (Steven);

Freek Heuvelmans

zij hebben potentie door hun uitstekende kwaliteiten in de zang, de dans (de choreografie verliep constant synchroon) en hun toneelspel. Tevens waren zij sterk in het overbrengen van hun eigen enthousiasme naar het publiek. Aangezien zij niet enkel de uitvoering deden, maar de gehele organisatie van de voorstelling in beheer hadden, heeft de aanloop naar gisteravond een behoorlijke druk op de heren gelegd. Naar mate de voorstelling vorderde en zij voelden dat het totaalplaatje klopte, zag je het zelfvertrouwen groeien en ervaarde je als publiek hun drive om nóg beter te presteren dan ze al eerder die avond deden. Hier gaan we meer van horen!

In Amerika treedt Franki Valli nog steeds op met drie nieuwe bandleden, maar als je niet zo ver wilt reizen en tóch wilt genieten van muziek, dans en een pakkend verhaal, met een ‘feel good’-gevoel een theaterzaal uit wilt komen, kom dan vooral naar The Jukebox Boys die optreden in De Nieuwe Vorst in Tilburg en het M-LAB theater in Amsterdam. Heren, wat ons betreft met vlag en wimpel geslaagd!

Fotoreportage klik hier

Voor meer informatie www.jukeboxboys.nl
Tickets m-lab www.m-lab.nl
gezien op 23 juni 2012
Monique Picocrie

One Response to The JukeBox Boys | Oh what a night!

  1. [...] Voor onze recensie klik hier [Show as slideshow] 123► Tweet Posted in: Fotoreportage   Tags: Afstuderen, Fonty's Conservatorium, Frank van Hengel, Freek Heuvelmans, puurtheater, Rafaël van der Maarel, Steven Roox, The Juke Box Boys [...]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>