web analytics

The Witches of Eastwick | Darryls Angels

Voor het vierde jaar op rij vindt 27 oktober tot en met 4 november het Thrillerfestival in Zoetermeer plaats. Het festival is voor jong en oud. Er zijn verschillende voorstellingen te bezoeken, zoals schoolvoorstellingen en musicals. Ook naar de bioscoop gaan, een boekenmarkt bezoeken of een hapje eten behoort tot de mogelijkheden. Er is voor ieder wat wils. Zoetermeer heeft zich als doel gesteld om dit festival een nationale uitstraling te geven en wellicht een internationale. Dat zou mooi passen bij bijvoorbeeld het Amerikaanse feest Halloween.

Op 2 en 3 november is de musical ‘The Witches of Eastwick te zien in het Stadstheater van Zoetermeer.

The Witches of Eastwick is gebaseerd op het bekende boek van John Updike. Alexandra, Jane en Sukie slijten hun dagen in Eastwick, een onbeduidend plaatsje in New England. Op een avond waarbij veel alcohol wordt genuttigd wensen de drie meiden zich een perfecte man. De volgende dag verschijnt er in Eastwick een mysterieuze man in het dorp. Het lijkt erop alsof hun wens in vervulling is gegaan…Echter vanaf dat moment vinden er gebeurtenissen plaats die niet te verklaren zijn. Is deze man wel de perfecte man of moeten de drie meiden oppassen?

De première vond plaats op een bijzondere locatie in Zoetermeer: Het Erasmus College, een middelbare school waar veel aan theater gedaan wordt. Bij binnenkomst werd je door leerlingen en vrijwilligers die er griezelig uitzagen geleid naar het theater. De sfeer van griezelen, waar het Thrillerfestival om draait, was van het begin af aan aanwezig.

De drie vrouwelijke hoofdrollen worden vertolkt door Joke de Kruijf , Linda Wagenmakers en April Darby. Joke laat zien dat ze een echte vakvrouw is. Ze acteert geloofwaardig, de chemie met haar tegenspeler Jasper Taconis is zichtbaar en haar stem is loepzuiver. Linda Wagenmakers bezit over een dijk van een stem, een vrolijk open gezicht en weet de aandacht altijd op het juiste moment naar haar toe te trekken. April Darby is relatief onbekend in musicalland. Toch doet zij niet onder voor Linda en Joke. Ze heeft een frisse uitstraling, een fijne warme stem en iets magisch in haar ogen waardoor je geboeid naar haar blijft kijken.

Jasper Taconis speelt de gladde Darryl Van Horne. Dit doet hij met verve. Hij is een echte gladjakker. Als vrouw zijnde zijn er twee opties. Je valt voor hem, zoals Alexandra, Jane en Sukie doen, of je haat hem zoals Felica Gabriel, gespeeld door Maaike Hagar. Jasper heeft een warme stem, is arrogant op het podium zoals zijn rol vraagt en weet precies wat hij doet. Daarnaast kan hij goed improviseren op de momenten dat de techniek het af laat weten.

In het ensemble vallen een aantal spelers op. Maaike Hagar heeft een prachtige stem, is statig en heeft de potentie om door te groeien tot een grote ster. Jermaine Faber valt op om zijn schattige, frisse en guitige voorkomen en zijn danscapaciteiten. Hij danst alsof hij nooit anders doet. Een klein sterretje in de dop. Carlo Kip is de tegenspeler van Maaike Hagar. Hij is Clyde Gabriel. Tegenover Felicia is het lastig op vallen. Felica is een kreng, ook voor haar man. In zijn ensemble rollen valt hij echter op met zijn soepele bewegingen en zijn komische timing. Als hij straks is afgestudeerd zullen er vast veel deuren voor hem open gaan.

De belichting en techniek liet het zo nu en dan afweten. Er moest gezocht worden door de belichters met spots naar de spelende personages. Het decor moest op het toneel geschoven worden waarbij je de mensen van de techniek op het podium zag. Door deze twee punten deed het geheel nogal knullig en amateuristisch aan. Zonde! Het is een prachtige show. Het verschuiven van het decor zou ook door ensemble leden kunnen plaatsvinden. Het griezelgedeelte in deze voorstelling is niet zoals je zou verwachten bij het Thrillerfestival. Het is wel een prachtige voorstelling om met het hele gezin te gaan zien. Je zult zeker genieten van de prachtige stemmen, het vrolijke spel en de nieuwe sterren die staan te popelen om door te breken!

Voor Tickets klik hier
Voor onze fotoreportage klik hier

 

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>