web analytics

Theatrale Concerten op Codarts | Week 3

Logo codarts

Weer een nieuwe week op Codarts is aangebroken. Deze week een verslag over Gerty, Annelinde en Robbert, allen vierdejaars.

Gerty van de Perre
Gerty’s concert draaide om de Griekse mythe Leda. Gerty speelde Leda en vertelde in monoloogvorm het verhaal hierover. Leda is de vrouw van de Spartaanse koning Tyndareos. Zij, Leda, is verkracht door een zwaan. Later kreeg ze bericht van Zeus dat hij deze zwaan was. Ze is zwanger geraakt en heeft een ei gelegd. Haar liedjes probeerde ze in deze context te plaatsen. Gerty was vocaal in principe goed, alleen wat onstabiel in het laatste lied. Het verhaal, decor en concept waren goed uitgedacht en erg leuk. Ze speelde de emotionele ontwikkeling van haar karakter niet erg goed, waardoor het verhaal nog niet “af” leek tegen het einde. Vooral in de liedjes bleef ze emotioneel een beetje stilstaan.

Annelinde Bruijs
Annelinde zong diverse nummers onder begeleiding van drums, gitaren en piano. Haar inleving was 100%. Ze heeft een erg mooie, krachtige stem, is zelfverzekerd en durft het publiek recht aan te kijken. Op een gegeven moment pakte ze er een elektrische gitaar bij maar eigenlijk leverde dat alleen maar problemen op. De plug ging uit de gitaar en ze wist niet meer hoe het weer aangesloten moest worden. Dit loste ze wel op een theatrale wijze op en ze liet zich er niet te veel door afleiden. Het laatste nummer was een nummer met meerdere stemmen. Helaas leek dit nummer niet goed genoeg voorbereid waardoor er enige slordigheidfoutjes in zaten die we van deze vierdejaars eigenlijk niet meer verwachten. Al met al heeft Annelinde laten zien dat ze een geboren performer is, maar dat haar voorbereiding misschien iets beter had gekund.

Robbert Klein
Het podium was op zeer creatieve wijze ingericht waarbij alle instrumenten en zelfs de microfoons aan touwen aan het plafond hing. De instrumenten waren zo geplaatst dat je meteen dacht aan een bandsetting, wat redelijk anders is dan de meer “theatrale”- of concert aankleding van de meeste andere studenten. Je merkte dan ook aan het materiaal van Robbert dat dit concert veel meer ging over de muziek dan over het theatrale. Het was soms moeilijk om te zien of hij aan het acteren was, of meer gewoon lekker aan het zingen. Alle liedjes had hij zelf geschreven en dat vind ik erg bewonderenswaardig. Dit is wel muziek waar je van moet houden. De tekst was namelijk erg gewaagd en niet eenvoudig te begrijpen. Daarnaast was de muziek zelf erg experimenteel, met harde drums en bijzondere elektronische begeleidingen. Er leken wel veel kleine dingen mis te gaan als trommels die omvielen of gedoe met microfoons, maar het doordat hij daar erg goed op inspeelde en er geen aandacht aan besteedde leek het soms ook bewust. Dit zorgde voor een vreemde, chaotische maar toch passende sfeer. Robberts concert was erg experimenteel en verrassend, hij heeft zich goed gepresenteerd en vooral laten zien waar Robbert voor staat en wat hij in huis heeft.

De komende week zijn de laatste twee, Suzanne Kipping en Dook van Dijck, aan de beurt. Dook heeft inmiddels al in Soldaat van Oranje gespeeld.

Annelinde Bruijs staat in de voorstelling Shelter door het ALBA-theaterhuis. Donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 december om 20.30u spelen ze in het Korzo theater in Den Haag. Kaartjes bestellen kan via http://www.korzo.nl/nl/producties/shelter

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>