web analytics

Tussen alle mooie Nederlandse musicalproducties staat nu in het Fortis Circustheater te Scheveningen een pareltje die moet zien! West Side Story!

wss

Iedereen kent het wel, het gevoel van liefde. Maar wat nu als het een verboden liefde is? Precies, dan ontmoet je elkaar stiekem en droom je van een andere, betere, wereld. West Side Story is een verhaal van verboden liefde, verschillende culturen en mooie dromen.

Er zijn heel wat versies van West Side Story geweest de afgelopen jaren, maar deze versie met een internationale cast mag zeker met stip op één.

Iedereen kent het tragische verhaal over de liefde tussen Tony en Maria. Is het niet van de film dan toch zeker van de musical met de prachtige klanken geschreven door Leonard Bernstein. Iedereen kent en zingt de hits: Maria, Tonight, I Feel Pretty en Somewhere en zingt de teksten geschreven door Stephen Sondheim zo mee.

De hoofdrolspelers Tony en Maria worden gespeeld door Scott Sussman en Ali Ewoldt.
Scott heeft iets innemens over zich en trekt iedereens aandacht in zijn versie van “Maria”. In deze versie zit zoveel liefde en dit voel je, waar je ook in de zaal zit!
Ali heeft een lief, kwetsbaar en engelachtig uiterlijk, maar wat een power in haar stem! Het is ook geweldig om die 2 samen te horen zingen.
Ook het ensemble die tezamen de Sharks en de Jets neerzetten zijn geweldig, met een speciale vermelding voor Oneika Phillips in haar rol van “gewoon” Anita.
Dan de choreografie door Jerome Robbins… WOW, wat een sensationele dansen en wat een geweldige uitvoering. Na deze dansen gezien te hebben, lijken toch de meeste professionele Nederlandse dansen in musicals ineens bijna amateur uitvoeringen.
Vooral het Somewhere in de 2e acte maakt op een ieder een onvergetelijke indruk. Deze werd door alle acteurs geheel in het wit uitgevoerd en liet iedereen sprakeloos achter.

Kortom superlatieven tekort om deze show te omschrijven, ga dit zien zo lang het nog kan de show loopt nog maar tot en met 10 januari. Dit kan en mag je niet missen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>