web analytics

Vijftig tinten… de parodie | Een fantastische show ook als je het boek “niet” hebt gelezen

50 tinten

Het boek vijftig tinten grijs, was het eerste deel van de vijftig tinten triologie en meteen een hit. Wereldwijd werden er ruim 42 miljoen exemplaren verkocht. In Nederland stonden deze drie boeken weken lang op de eerste drie plaatsen van de boeken top 50. Vele vrouwen ontkennen dat ze de boeken hebben gelezen én toch is het een regelrechte hit.

Al snel ontstond het idee van een speelfilm. Volgend jaar zal deze in de bioscoop te zien zijn. Zondag vond de Europese première van de theaterversie van “Vijftig tinten… de parodie” plaats in Rotterdam.

Drie theaters (Luxor Rotterdam, Chassé Breda, Parkstad Heerlen) en twee producenten (GPAG, Senf Theaterpartners) sloegen de handen inéén om deze parodie naar Nederland te halen. Een hillarisch stuk muziektheater waarin alle vrouwen die zich schamen voor het boek, het boek zelf en de schrijfster E.L. James op de hak worden genomen.

Tijdens de auditie voor “Vijftig tinten… de parodie” stellen de actrices Rosalie de Jong, Birgit schuurman, Brigitte Heitzer, Eva Poppink en Jolanda van den Berg zich voor. Allen willen ze de rol van Anastasia spelen. Wanneer Han Oldigs, zie zelf Christian Grey speelt, hen vraagt zich voor te stellen en daarbij ook te vertellen waarom juist zij Anastasia moeten spelen komen de meest uiteenlopende antwoorden voorbij. Rosalie vindt zichzelf erg geschikt omdat ze de stem van IKEA is, Brigitte omdat ze járen bij Joop van den Ende heeft gewerkt en Birgit, omdat ze Birgit Schuurman is en geld nodig heeft.

Han Oldigs kiest voor Birgit als Anastasia. Een goede keuze. Om een maagd te spelen moet ze, naar eigen zeggen, nog even oefenen. Als gewillige vrouw is ze fantastisch. Haar komische timing is goed en samen met Han Oldigs krijgt ze iedereen aan het lachen.

Birgitte Heitzer heeft een prachtige stem die we helaas in deze voorstelling te weinig mogen horen. Haar spel is fantastisch. Zo onnozel, dat kan bijna niet geacteerd zijn, het is echter dat we beter weten… Brigitte heeft de lachers snel op haar hand en is een belangrijke factor is de show.

Rosalie de Jong mag de ondeugende en grappige vrouw van de boekenclub spelen. De hillarische en humor volle gedeeltes liggen dan ook vooral bij de boekenclub en in de teksten die regelmatig dubbelzinnig zijn.

De muziek is opzwepend en blijft makkelijk hangen. De liveband brengen ze terug op het podium, een pluspunt, veel fijner om naar te luisteren dan een bandje en het geeft de acteurs meer vrijheid.

“Vijftig tinten… de parodie” is een heerlijk avondje vermaak. Telkens als je denkt dat het niet fouter kan wordt het nog fouter! Heerlijke avond lachen met je vriendinnen. Deze voorstelling is nu al dé must see van dit seizoen of je het boek nu wel of “niet” gelezen hebt.

Voor meer informatie of tickets www.vijftigtintendeparodie.nl

One Response to Vijftig tinten… de parodie | Een fantastische show ook als je het boek “niet” hebt gelezen

  1. […] Twee weken geleden ging in het Luxortheater te Rotterdam ”Vijftig tinten..de parodie” in premiere. Een fantastische voorstelling waarbij je niet kunt stoppen met lachen!Wat wij er van vonden lees je hier. […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>