web analytics

William Spaaij

Premiere Mary Poppins (2)

Opleiding
William volgde vooropleidingen bij Lucia Marthas en Musicalschool Song & Dance te Zwolle. Daarna voltooide hij de Fontys Dansacademie in Tilburg, afdeling musicaltheater. Daarnaast volgde hij vele workshops in ondermeer New York bij het Broadway Dance Center.

Theater
Zijn professionele debuut maakte hij in de musical Crazy for You. Daarna volgde TiTaTovenaar, Shhh….It Happens!, Grease, Fame, Footloose, Piaf en Hairspray.

Televisie
William was o.a. te zien in een masterclass van Willem Nijholt in Sonja, de meester en de leerling. Zowel in Goede Tijden, Slechte Tijden als in ONM speelde hij twee gastrollen.

Prijzen
Voor zijn rol van Kenickie in de musical Grease werd William in 2007 genomineerd als aanstormend talent voor een Nashuatec Musical Award. In 2008 werd hij genomineerd in de categorie Beste Mannelijke Bijrol in een Grote Musical voor zijn rol in Fame. Winnaar Musical Award 2009 beste mannelijke hoofdrol in een Grote Musical voor de rol van Ren McCormack in de musical Footloose.

Internet
Website: www.williamspaaij.nl
Fansite: http://williamspaaij.clubs.nl/
Twitter: http://twitter.com/williamspaaij

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>