web analytics

Yab Yum – Het circus van de nacht, meer dan musical.

photo_YY-Alg-Persbeeld-Beeld1-e-mail

Carré start haar 125 jarige Jubileumjaar met de musical Yab Yum. Deze voorstelling, gebaseerd op het boek van eigenaar Theo Heuft, geeft je een kijkje in ’s werelds bekendste Seks-paradijs. Het neemt je mee naar de belevingswereld van de dames in de club, maar ook naar de Amsterdamse onderwereld, die steeds meer grip op de nachtclub krijgt.

Het verhaal wordt verteld door homo barman ‘John’ gespeeld door Richard Groenendijk. Hij neemt je mee naar de tijd van Yab Yum en is daardoor de bindende factor in de voorstelling. Dit doet hij met een flinke dosis humor (dit ook echt op de Richard Groenendijk manier), maar naast deze humor weet Groenendijk je ook mee te slepen met zijn personage.

Op zich is er op de cast niet veel aan te merken. Je merkt duidelijk dat ze plezier in de voorstelling hebben en zetten de rollen goed neer. Wat erg leuk is aan deze voorstelling is dat ook het ensemble een echte rol in de voorstelling speelt met enkele goede solo’s.

Voor Bas Muijs is dit zijn musicaldebuut en dat doet hij zeker niet onaardig. Zijn vertolking van topcrimineel Kees is overtuigend en zijn zang is voldoende voor deze voorstelling.

De voorstelling bevat circuselementen om de sensuele kant van het verhaal te benadrukken. Dit blijkt ook meteen hetgene te zijn wat deze voorstelling redt. De acrobatische acts zijn adembenemend mooi en vertellen ook een deel van het verhaal op een indrukwekkende manier. Het musicalgedeelte van de voorstelling komt daarentegen wat rommelig uit de verf door de wirwar van verschillende bekende liedjes die een Nederlandse tekst gekregen hebben. Ook blijken een aantal nummers niet echt goed bij bepaalde spelers te passen, waardoor de zang af en toe te wensen overlaat.

Yab Yum is een divers avondje uit. Naast musical bevat het prachtige dans en acrobatiek. Ook Richard Groenendijk kan zijn cabaret in de voorstelling goed kwijt. Wil je een totaal avondje uit, dan is Yab Yum zeker een aanrader.

Yab Yum – Het circus van de nacht speelt nog tot eind februari in diverse theaters.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>