web analytics

Zoetermeers Thrillerfestival krijgt landelijke erkenning

Witches

ZOETERMEER – Crimezone gaat haar jaarlijkse awards uitreiken in Zoetermeer tijdens het Nederlands Thrillerfestival. Ook wordt tijdens deze openingsavond van het festival de oeuvreprijs De Gouden Raaf uitgereikt.

Voorheen werd de uitreiking van de awards altijd in Amsterdam gedaan. Sebastiaan Smits die namens zijn bedrijf Storytellers het festival organiseert, is enorm blij dat de uitreiking nu in Zoetermeer wordt gehouden. “Het geeft het vijfde thrillerfestival de landelijke erkenning die we zochten”, zegt hij.
De uitreiking van de awards wordt op 27 oktober in het Stadstheater gehouden. Het is de elfde keer dat de Crimezone Award wordt uitgereikt. De award is de enige publieksprijs voor het thrillergenre.
Crimezone-hoofdredacteur Sander Verheijen: “Toen bekend werd dat Manuscripta dit jaar in een andere vorm zou worden gegoten, zonder uitgevers die hun aanbod presenteren, kregen we veel vragen van onze achterban. De Crimezone Thrillermarkt op het Nederlands Thrillerfestival biedt de thrillerlezer een fantastisch alternatief. En ook de uitgevers zijn erg positief.
“Tijdens de Thrillermarkt krijgen de bezoekers een geweldig spektakel”, zegt Sven Ruggenberg van Storytellers. “Er komen bekende thrillerauteurs zoals Marion Pauw voor lezingen en signeersessie, er is een boekenmarkt en natuurlijk de uitreiking van twee awards.”
De Gouden Raaf is een nieuwe award die wordt uitgereikt aan een auteur die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het thrillergenre. In het volgende Crimezone Magazine kunnen lezers thrillerschrijvers voordragen voor de prijs. Crimezone.nl is de populairste thrillersite van Nederland en Vlaanderen met tienduizenden bezoekers.

BRON: Streekblad Zoetermeer

Geschreven door: Hélène Ouwerkerk

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>