web analytics

Jamai adembenemend in Miss Saigon

jamai 14

Gisterenavond ging er voor musicalster Jamai Loman een droom in vervulling. Na een korte repetitieperiode beleefde Jamai zijn eigen première van hoofdrol Chris in de musical Miss Saigon. In een vol Beatrix Theater in Utrecht speelde hij de show, waarvan hij als kind zo onder de indruk was. “Mijn passie voor musical ontstond toen ik Miss Saigon zag, daar is het begonnen.”

Zijn passie blijft ook bij producent Roel Vente van Stage Entertainment niet onopgemerkt. Toevallig was er een plek vrij. “Jamai heeft zelf aangegeven heel erg graag in deze musical te willen spelen, één en één is twee.” Maar dan begint het pas. Een heel traject met buitenlandse goedkeuring heeft hij moeten doorlopen. “Voor ons als producenten was het vanzelfsprekend dat hij werd goedgekeurd. En hij heeft het bewezen: hij doet het fantastisch”, aldus Roel Vente.

We kennen Jamai natuurlijk allemaal nog van zijn deelname aan Idols. En inderdaad, met de zang zat het wel goed vanavond. Prachtige hoge uithalen en veel emotie zorgden voor een flinke dosis kippenvel en af en toe wat natte ogen. Jamai gaat met zijn heerlijke stem helemaal op in de muziek, maar ook zijn acteerprestaties liegen er niet om. Van zelfverzekerde soldaat tot bezorgde echtgenoot; hij speelt het met alle overtuiging. Jamai kan tevreden terugkijken op zijn prestaties. En dat doet hij ook, “Ik ben blij, het ging goed. Beter had het vandaag niet kunnen gaan.”

Ook reacties uit de zaal wijzen erop dat Jamai samen met de rest van de cast een goede show neerzet. Ton Sieben, die normaal de rol van Chris speelt, zat te genieten in de zaal. “Het was echt enorm gaaf. Jamai was geweldig. Dit is de tweede keer dat ik de show zelf bekijk.” Normaal gesproken staat Ton aan de andere kant en kent de show door en door, toch was het niet saai. “Ik heb veel nieuwe dingen gezien. Als ik zelf speel, merk ik vaak niet wat er om me heen gebeurt.”

Niet alleen Ton Sieben zat als ervaringsdeskundige in de zaal, ook Tony Neef bewonderde de nieuwste Chris. Zelf speelde Tony Neef de rol van Chris in de eerste productie van Miss Saigon vanaf 1996. “Jamai heeft het heel erg goed gedaan. Kijk maar, deze zakdoek is helemaal doorweekt.” Ook tegenspeelster Maike Boerdam is blij met Jamai. “Het is echt heerlijk om met hem te spelen. Jamai is zo’n heerlijke man, niet alleen op het podium.”

De musical Miss Saigon is nog tot 8 juli 2012 te bewonderen in het Beatrix Theater in Utrecht.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>