web analytics

Met een lach op je smoel!

logo tell me on a sunday belgie

Zondagmiddag 19 september ging in de Zuiderkroon te Antwerpen Tell me on a Sunday in Premiere. Een one-woman-show waarin Deborah de Ridder je meeneemt in een achtbaan vol emotie.

Tell me on a Sunday is een musical over een meisje uit Belgie dat opzoek gaat naar ware liefde in New York. Dat lijkt heel eenvoudig, overal staat I love New York, maar zodra het nieuwe ervan af is wordt haar hart gebroken. Vier mannen passeren de revue, allen laten haar in de waan dat het waren liefde is, toch breken zij haar hart. Een tikkeltje onnozel misschien, maar vooral standvastig blijft zij geloven in de ware liefde!

Deborah de Ridder, bekend geworden van de Vlaamse zoektocht naar Maria, speelt het tikkeltje onnozele meisje dat in New York opzoek gaat naar ware liefde. Ze speelt deze show zonder tegenspeler, moeilijk want hoe moet je als publiek die man dan zien? Deborah acteert zo geweldig dat je keer op keer die man ziet staan. De uitdrukkingen op haar gezicht van walging als haar man is vreemd gegaan of haar dumpt zegt meer dan een personage op toneel.

Deborah weet je mee te nemen in een achtbaan vol emoties. Het moment van verliefdheid, dat je je weer terug een klein meisje voelt tot de intense haat wanneer een man je heeft voorgelogen. Maar ook het verlangen naar een kind, het avond aan avond wachten op je man laat ze je voelen. Ze acteert bijzonder goed. Heeft humor, is hilarisch als ze met de dochter van één van haar mannen pannenkoeken gaat bakken, maar weet ook een aantrekkelijke vrouw te spelen, zo goed zelfs dat zelfs de kerstboom die ze optuigt sensueel lijkt te worden.

Vocaal is ze ijzersterk. Ze lijkt alles op haar dooie gemak te zingen. Niet een keer zit ze ernaast. Zelfs de moeilijke stukken, vol emotie lijkt ze zo uit haar mouw te schudden. Als dan haar microfoon tijdens het meest emotionele moment van de musical begeeft, lijkt het alsof ze dit niet nog eens zo kan evenaren. Na een niet ingeplande onderbreking van een klein kwartier herneemt ze zich werkelijk fenomenaal. Ze evenaart zichzelf niet alleen, ze is nog veel sterker! Deborah laat zien dat ze geen kleintje meer is in musicalland.

Het geluid is helaas minder goed. Zeker voor de onderbreking is het orkest soms te hard, waardoor Deborah slecht te verstaan is. Na de onderbreking lijkt dit veel beter afgesteld en is Deborah woord voor woord te volgen. Helaas tegen het einde van de show wil één van de boxen niet meer meewerken en begint zeer hinderlijk te brommen. Deborah verblikt of verbloost niet en weet zeer professioneel door te gaan.

De muziek is geschreven door Sir Andrew Lloyd Webber en is hoe kan het ook bijna anders werkelijk waar fantastisch. De muziek is gevoelig, emotioneel, plezier om naar te luisteren en blijft ook lekker hangen na afloop van de voorstelling. Ook complimenten voor het orkest dat deze middag achter op het podium werkelijk waar geweldig heeft gespeeld. De uitvoering is werkelijk waar subliem te noemen.

Allard Blom heeft de hand gelegd aan de vertalingen. Duidelijk is te merken dat hij rekening heeft gehouden met de Vlaamse komaf van het meisje dat naar New York is vertrokken. Zo verlangt zij naar een zakje friet met mayonaise dat zij met de vingers eten kan. Vlaamser kan het niet worden.

Het decor is eenvoudig gehouden, een slimme zet, zo komt de emotie van die ene vrouw nog beter tot zijn recht. En blijf je met haar mee geloven dat je geluk vindt bij een man.

Na Dans der Vampieren heeft Musical van Vlaanderen weer een juweeltje in handen. Dit keer niet een grootse musical met veel opsmuk en een podium vol acteurs maar een intiem verhaal, met krachtige nummers en een geweldige actrice.

Tell me on a Sunday is op zondagmiddag te zien in Gent en Antwerpen. Voor kaartjes en meer informatie www.musichall.be

Home

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>