web analytics

Na-Young Jeon

NaYOUNG_Cast_persoonlijk

Opleiding
Na-Young rondde in 2006 haar VWO opleiding af. Werd daarna aangenomen op de Toneelacademie in Maastricht en deed de theatraal performers opleiding. Stapte na een jaar over naar de Muziektheateracademie, Codarts te Rotterdam. Kreeg zangles van o.a. Laura de Bekker en Alberto ter Doest. Kreeg spelcoaching van o.a. Carola Arons, Pieter Loeff, Caroline Petrick, Kitty Courbois en Mees. Kreeg jarenlang pianoles van Cees van Zeeland.

Theater
Speelde in verschillende voorstellingen van het ALBA theaterhuis. Was te zien in de performance KeenonGreen, tijdens Coup Maastricht in 2007. In 2009 speelde Na-Young de rol van Kelsi Neilson in High School Musical. Maakte en speelde op de Muziektheateracademie eigen bewerkingen van The Color Purple (Alice Walker), The Wild Party (Andrew Lippa) en 4.48 Psychosis (Sarah Kane).

Televisie/Film
Speelde de titelrol in de NPS Kort!-film Akiko (nominatie Gouden Kalf) 2008, van Michaël Sewandono. Speelde in de korte film Hitomi van Manu de Smet, geselecteerd voor o.a. de Belgische korte filmcompetitie 2010 op het filmfestival in Gent. Daarnaast speelt Na-Young de rol van Bo in Van hier tot Tokio, Villa achterwerk.

Muziek
Nam als pianiste deel aan de Europese première van Crazy Nigger van de Amerikaanse componist Julius Eastman tijdens het festival voor nieuwe muziek Dag in de Branding. Zong fragmenten uit pansori Simchungga in montagevoorstelling Can we eat the fruit and not be damned.

Nominaties/Prijzen
Na-Young ontving in 2009 een John Kraaijkamp Musicalaward nominatie in de categorie Aanstormend Talent, voor haar rol in High School Musical.

Overig
Is werkzaam als stemactrice in verschillende series. Heeft Koreaanse ouders en spreekt vloeiend Koreaans. Verdiepte zich in de Koreaanse opera, pansori.

Foto: Roy Beusker

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>